Japani jäämässä taakse

Trip Start Apr 05, 2010
1
11
37
Trip End Jun 22, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Japan  , Kanto,
Monday, April 19, 2010

Matkan Japanin osuus on ainakin minun osaltani päättymässä, lennon kohti Hongkongia pitäisi lähteä huomenna aamusella. Ilen Japanin matka sen sijaan taitaa olla jatkumassa vielä hetken tuhkaisten taivaiden vuoksi - varmaa tietoa lennon perumisesta ei vielä ole, mutta heikoltahan tuo näyttää.

Tultiin tänne lentokentän liepeille viimeiseksi yöksi, mutta Naritan kaupunkiin ei pahemmin ole tullut tutustuttua. Joku temppelialue täällä taisi olla, mutta eipä jaksa napata tähän väliin. Sen sijaan tuli käytyä ensi kertaa aidossa japanilaisessa automarketissa :) Sellaisia ei meinaan noissa keskustoissa pyöriessä juuri näe.

Naritaa ennen tuli kuitenkin vielä pyörittyä viimeiset setit Tokiossa, lähinnä Akihabaran elektroniikka-helvetissä tuhlaamassa vielä muutaman jenin ja tsekkaamassa hieman paitsioon useasta metro-vaihdosta huolimatta jääneen Uenon katuja. Ueno osoittautuikin ihan miellyttävän Bladerunner-henkiseksi mestaksi, jossa kalatorin markiisin vieressä kirkkaat neonvalot kilpailivat välkkyvien videoruutujen kanssa. Sää tosin ei ollut asiaankuuluvan sateinen.

Toiseksi viimeiseksi yöksi piti myös kerätä vielä yksi japanilainen kokemus, nimittäin kapselihotelli. Heti kärkeen täytyy myöntää, ettei siinä ahtaassa tuubissa kännissä kuorsaavien japsien seassa ihan loistavimpia unia tullut nukuttua, mutta kohtalaiset kuitenkin. Sopivan rentouden saavuttamista avitti myös hintaan sisältynyt näköala-kylpy 9. kerroksessa. Näkymät oli kyllä hienot, ja siellä oli jopa lähes aito sauna finrandokin (tosin löylyä ei saanut heittää, kuten tavallista). Pääkylpy oli kuitenkin japanilainen furo, jonka vesi piti huolen lämmön saamisesta. Olisi kyllä voinut päästä ääni, jos sinne olisi kerralla loiskauttanut, vesi nimittäin oli sen verran lämpöistä, että ensin kastettu jalkakin kipunoi hyvän tovin ennen kuin suostui uskomaan, ettei ole kiehumassa elävältä. Kun lämpöön tottui, kokemus oli kuitenkin ihan miellyttävä.

Japani on kyllä ollut hieno setti, varsinkin Tokio nousi kyllä ehdottomasti suosikkipaikkojeni joukkoon. Fuji jäi tällä reissulla kipuamatta, mutta ehkä vielä joskus... Tarkoitus oli naputella vähän pidempääkin yhteenvetoa Japanin osuudesta, mutta hankalahan tätä on tiivistää. Reitille mahtui niin kiihkeää kaupunkieloa, turistirysiä kuin vähän seesteisempää settiäkin. Sapuska oli enimmäkseen varsin maistuvaa (kestosuosikki ja myös varsin edullista olivat erilaiset nuudelihässäkät), ja tarjontaa oli varsinkin Tokiossa valtavasti, niin erilaisia japanilaisia herkkuja kuin sitten muualta rantautunutta (vahvimpana, mäkkärin ohella, varmaankin kiinalainen). Myös hintahaitari herkuttelussa on melkoinen, oman havainnon mukaan paras hinta-laatu suhde tuntui löytyvän kansankuppiloista ja automaattiruokialoista (joissa ruoan toki kokkasivat ihan etevät kokit, mutta maksu hoitui automaattiin ja tilaus hoidettiin sen syöksemällä lipukkeella).

Huomenna sitten olisi tarkoitus suunnata lämpimämpiin maisemiin... Ilen osalta kylmempiin, jos oikein hyvä tuuri käy, ja Sulfuron leppyy (tai politikot päättävät, ettei se tuhka niin vaarallista olekaan).
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: