Misen-vuori valloitettu

Trip Start Apr 05, 2010
1
10
37
Trip End Jun 22, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Japan  , Chugoku,
Saturday, April 17, 2010

Tänään oli vuorossa retki Miyajiman saarelle Hiroshiman lähistöllä. Misen-vuoren hallitsemaa saarta on pidetty pyhänä iät ja ajat, mistä johtuen sieltä ei ole pahemmin kaadeltu puita, ja eläimet ovat saaneet temmeltää rauhassa. Saari on temppeleineen ja luontoineen myös varsin suosittu turistikohde, mikä tietää sitä, että varsinkin saaren peurat ja apinat ovat varsin tottuneita ihmisiin ja iskevät kärkkäästi vaikka taskulle, jos arvelevat siellä olevan jotain syötävää (Ilen tasku kokikin tämän kohtalon erään uteliaan bambin toimesta).

Päivästä tuli kaiken kaikkiaan varsin fyysinen, sillä päätimme nousta jalkapatikassa Misenin huipulle. Korkeuttahan nyppylällä ei ole kuin reilut 530 metriä, mutta jyrkkyyttä nousussa riitti (tuo 500 metriä noustiin reilun parin kilometrin matkalla, eikä polku todellakaan ollut suora). Fleece sai siirtyä repun puolelle jo alkumatkasta, ja hikeä pukkasi t-paidassakin, vaikka lämpöä oli noin 17 astetta. Nousu metsän läpi oli kuitenkin varsin palkitseva, ja vastaan tuli myös pari peuraa... apinat pysyivät ikävä kyllä piilossa, ja niitä näimmekin vain kylteissä, jotka varottivat varastelevista apinoista. Myöskään maisemat huipulta eivät jättäneet kylmäksi. Paluumatkalla päätimme ottaa vähän kevyemmin, koska Ilen aiemminkin vihoitellut polvi alkoi taas muistutella itsestään, eikä mullakaan jalat ihan hirvittävän freesinä ollu. Tulipahan nähtyä maisemaa vähän toisestakin perspektiivistä.

Lisäksi tuli tsekattua tietysti saaren kuuluisa kelluva Torii (joka kyllä karahti pohjaan laskuveden aikaan), runsasta ravintolatarjontaa (joka oli yllättävän vähän ylihinnoiteltua), sekä edellä mainittuja luontokappaleita. Miellyttävä kokemus.

Huomenna suunta kääntyy taas pohjoiseen ja takaisin Tokioon, josta Ilen olisi tarkoitus palailla tiistaina Suomeen, jos Eyjafjöll suo.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Pete on

Jumalaare, olit saanu Ilen valokuviin, mitä ihmettä?

Aika mukavan seesteisen näköisiä maisemia siellä, kivaa vaihtelua paskaiseen taajamaan!

Ekat uutisotsikot nyt, että se Islannin vuori saattais pykälän rauhottua, pidetään peukkua niin saadaan se Ilkka kotiin. Aika moni tuttu on jossain matkan päällä jumissa tällä hetkellä.

P

Use this image in your site

Copy and paste this html: