Everglades

Trip Start Unknown
1
33
189
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , Florida
Friday, July 19, 2013

Florida city-Everglades- Naples-Bonita Springs
 
Reggel nyitásra az Everglades bejáratánál lévő aligátor parkba érünk.
Az Everglades tulajdonképpen egy hatalmas kiterjedésű mocsaras terület, ami gazdag élővilága miatt természetvédelmi terület. Korábban a terület egy összefüggő tórendszer volt, de a 19.századtól a növénytermesztés térhódítása miatt lecsapolták. Az aligátorparkban kipróbáljuk az úgynevezett Airboat-ot, a légcsavaros alumínium csónakot, mellyel nagy sebességgel lehet közlekedni a nádasban. A hajóról közelről látunk aligátorokat és teknősöket.

A parkban továbbhaladunk Florida nyugati oldala felé, ahol több száz km-en keresztül a csatorna mellett haladunk a mocsárra épített úton, mindketten végtelen sok szúnyogcsípést begyűjtve.

Az egyik kiépített fapallós gyalogúton több km-t besétálunk a trópusi esőerdőbe. Késő délutánra kicsit besokallunk a rekkenő hőségtől, a páratartalomtól és a bogaraktól, így az elit kikötőváros, Naples gyors bejárása után fellélegezve érünk BonitaSprings-i szállásunkra.

Közben az út mellett megpillantunk egy fodrász üzletet 9$ promócióval, kapóra jön, beugrunk, hogy ledobjam a téli sapkát. A mérsékelt érdeklődést mutató srác 3 perc alatt végez a fél incses borotvával.

Már majdnem azt hiszem, hogy nagy üzletet csináltam, amikor kifelé Linda felnéz az újság mögül és fél óráig úgy nevet, hogy nem lehet hozzászólni J. Ezért új célom egy borotva beszerzése a lehető legrövidebb időn belül. Hátha akkor Linda is abbahagyja a nevetést.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: