De eerste dagen in Suid Afrika

Trip Start Feb 27, 2007
1
4
19
Trip End May 16, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of South Africa  ,
Saturday, March 3, 2007

Hallo Allemaal!

onze eerste dagen hier zijn erg leuk!
Ik geef les in een graad 3 klas. De kinderen zijn dan ongeveer 8 a 9 jaar oud. Het merendeel van de klas is getint. Een van de kinderen spreekt Afrikaans, de rest kan Engels, dus als ik terug kom kan ik Zuid Afrikaans!

Sóchtends om kwart over 7 krijgen we een lift naar school. S'middags om 2 uur lopen we terug naar huis. Dat was wel even anders als hier want je moet doorlopen en aan onze sleutel zit een pepperspray!

Op vrijdag gaan ze op school altijd zingen met zijn allen zingen. Ze kunnen hier echt heel goed zingen. Dat zal ik wel een keer filmen.
Meteen na school heeft Carin ons naar Cavendisch Square gebracht, een enorm winkelcentrum. Daar heb ik even lekker gewinkeld, en nog een mooi shirtje gekocht.

( vrijdag )Sávonds kwamen Hannes ( oudste zoon ) en Johan langs ( een vriend van hem ). We hadden een braai en dat was erg gezellig. Het was een braai met kip, worstje en broodje met tomaat uit en kaas.
Daarna hebben Hannes en Johan ons mee uitgenomen.
Eerst naar een groot feest in de buitenlucht waar allemaal stands stonden van verschillende landen. Zo ook Nederland waar je typisch Nederlands eten kon kopen. Dat was heel gezellig! Daarna zijn we even naar de flat van Hannes geweest, daar hebben we nog wat gedronken voordat we naar de club gingen. Om 3 uur was ik thuis en ik was echt doodmoe. Maar het was wel super gezellig! Als we volgend weekend nergens heen gaan nemen ze ons mee naar Stellenbosch, dat is hier schijnbaar de studentenplek.


Ik hoop dat ik vanaf dinsdag veel les kan gaan geven. Daar heb ik wel heel veel zin in. Het is namelijk nog wel allemaal wennen hier, ze zijn hier heel erg bezig met discipline. Ze moeten hier echt doodstil zijn, en dat ben ik niet echt gewend. Maar dat komt wel goed.

Nou ik heb baie( =heel) veel verteld.

Nu gaat ek lekker slaap, en ek sien jully snel!

Liefs, Nicky
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: