6 liter

Trip Start Jul 11, 2011
1
27
41
Trip End Sep 20, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Greece  , Peloponnese,
Thursday, August 25, 2011

Donderdag 25augustus. 120km 3uurtjes
Vandaag was een zware dag ondanks de korte rit! 's ochtends eerst hotel gezocht en geboekt, ontbeten, de motor opgehaald, nog even langs die andere motorzaak voor een kaart en evt Bulgarije tips, en dat betekende uiteindelijke vertrek om 12u... Veel te laat want midden op de dag. Ach ja wat moet dat moet...vandaag richting het oude Olympia, ben weer benieuwd! Afstand is niet heel lang, en er loopt een soort van snelweg, maar toch ook niet echt een snelweg want je komt toch langs en door dorpjes, waar die weg dan niet doorheen loopt, maar langs af. En langs die weg ontstaan dan van die soort "strips", boulevard achtige wegen met niet de mooiste winkels of industrie. Lijkt een beetje op die Amerikaanse manier van voor-steden aanleg.
Beetje jammer dat ik zo laat weg ben, want het is echt heel warm...max meet ik 39 en als je stilstaat en de wind voelt, lijkt het net een fohn...gelukkig is de afstand niet zo groot en ben ik rond 3-en n het hotel in Olympia! Ziet er best ok uit ondanks deze massale trekpleister. Even rondje gedaan om af te koelen en iets eten maar ik moet echt een middagdutje gaan doen, want ben best moe. En het is nog gelukt ook! Ben ik niet goed in, overdag slapen, maar het was nodig. Voelde me ook niet heel best eigenlijk. Heb die middag ook nog zo'n zes liter gedronken denk ik, zooooveel dorst had ik. Het vrouwtje van de receptie noemde me "thirsty boy"...eerst dacht ik nog "dirty boy" te horen maar dat sloeg natuurlijk nergens op..:-)
Iig, ik was weer een beetje bij positieven en klaar voor het allemachtig prachtige Olympia! Wederom een hoop opgegraven potjes en pannetjes al of niet beschilderd/tekend met vieze plaatjes, heel veel beelden enzo, in het museum. Buiten een hele hoop oude stenen waar je, gelukkig, deze keer wl normaal in de buurt mag komen zonder dat iemand panisch wordt over te dicht bij komen...
Nu doe ik natuurlijk expres een beetje minachtend over die oude stenen en opgegraven potjes, maar het is wel indrukwekkend hoor. Ook die Griekse mythologie eromheen is echt wel leuk, je ziet nu ook de verschillende goden overal terugkomen. Daarbij is het volgens mij ook best normaal dat het moeilijk voor te stellen is allemaal, zo lang geleden dat het is. Maar de plaatjes die je ziet, en dan op de plek zijn waar ze zoveel duizenden jaren geleden de spelen hielden, in dit geval, is een mooie combi. Hier en bij het olympisch stadion in Athene kan ik het me beter voorstellen, ik denk omdat het mij meer interesseert.
Wat ik ook mooi vind is de moeite die ze destijds deden, en de skills die ze hadden, om dergelijke beelden en kunstwerken te maken. Van een belachelijke grote in een belachelijke te grote tempel. Eigenlijk jammer dat er volgens mij helemaal niets cht compleet bewaard is gebleven.
Ok genoeg voor vandaag, eens kijken of ik ook wat foto's erbij kan doen!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Mmmarly on

He dirty boy!
Zat je weer vieze plaatjes te kijken?
Was Poseidon dit keer wel thuis?
X

joepio
joepio on

Tja, wat bleek nou, Poseidon was op de koffie bij Zeus, vandaar dat hij er niet was toen wij voor de deur stonden. Maar nu trof ik ze beide, en je kreeg de hroet'n. Hij vond het jammer dat ie jou gemist had.
En hij was met de platte kar, dus dat duurde even voordat hij uit Poros hier was...hij kon zo snel ook geen vervanger vinden dus dan maar een slot op t hek!

Watje on

Ja ja dat klinkt interessant. Helaas heb ik maar HAVO gehad en zeggen al die Goden mij weinig maar Hera sprak me wel aan. Wat deed die makker? Hopelijk een beetje liefdadigheid of zo? (Ga zo wikipedia'en dus je kunt er geen l.lverhaal van bakken!) Wij nog een weekje en dan ook aan de spinazieflapjes etc, mmmmmmmm van ......................

joepio
joepio on

Hera was iig een vrouw ( dè vrouw van Zeus). HERAld!??
Had iig iets van doen met vruchtbaarheid geloof ik...

Use this image in your site

Copy and paste this html: