Coney Island Warriors

Trip Start Dec 01, 2012
1
9
22
Trip End Mar 03, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , New York
Monday, December 24, 2012

22.12.2012  Coney Island, Brooklyn, NY, USA


Bronxista selviydyttyä otettiin seuraavana päivänä täysin päinvastainen suunta -> Heräilevältä Canal Streetiltä laskeuduttiin jälleen metroasemalle ja hypättiin Brooklynin eteläkärkeen matkaavaan Q junaan. Määränpäänä oli mahtava Coney Island hylättyine huvipuistoineen (No ei se enää ollutkaan hylätty..) sekä friikkisirkuksineen (Olivat lomalla jossain lämpimässä..). Tämä mestahan rakennettiin vuosisata sitten New Yorkilaisten vapaapäivänvietto / ranta kohteeksi, keitaaksi jossa on vuosien saatossa nähty monenkirjavaa huvipuistoa ja kuriositeettia. Coney Islandilla vuosisadan alussa sijainnut legendaarinen huvipuisto "Luna Park" (1904-41) viihdyttikin uteliaita mm. keskoskaapilla (täynnä keskosia) sekä kääpiökylällä jossa seurattiin kääpiöiden elämää ja jossa syttyi päivittäin yllättäviä tulipaloja joita sitten kääpiöt sammuttivat yleisön seuratessa huvittuneena vieressä. Täällä on siis jo runsas vuosisata nautittu ajattoman laadukkaasta viihteestä.

Noin tunnin metromatkan jälkeen saavuttiin päätepysäkille -> Melko hiljaista vaikutti olevan eikä vähiten hurrikaani Sandyn ansiosta: Coney Islandhan oli yksi pahiten tuhoutuneista paikoista ja korjaustyöt olivatkin edelleen käynnissä. Jopa Islandin määrittävän maamerkkistatuksen ansainnut hot dog mesta Nathan´s oli sulkenut ovensa (väittävät että hot dogit olisi keksitty täällä) ja se paikka ei natiivien mukaan sulje koskaan oviaan. Hakeuduttiin rantabulevardille ja ihailtiin bulevardia reunustavia huvipuistoja sekä autiota hiekkarantaa. Hämmästykseksi paikka on nykyään venäläisten suuressa suosiossa ja bulevardin penkit täyttyivätkin nopeasti eläkeläismummeleista. Bulevardilla leijaili muutenkin todella miellyttävän vanhanaikainen tunnelma käsinmaalattuine "Cyclone" (pahamaineinen äkkijyrkkä vuoristorata) mainoksineen sekä "Pop Corn for sale" kyltteineen.

Coney Islandin historiaan mahtuu myös vuosikymmenet kestänyt jengivitsaus: Paikka oli seitsemänkymmentä ja kahdeksankymmentä luvuilla useammankin väkivaltaisen katujengin reviiriä (mm. "Camorra"). Sokerisen romantisoitua kuvaa Coneyn jengihistoriasta tarjoilee -79 valmistunut mainio "The Warriors" leffa joka onkin saavuttanut kulttistatuksen. Siinä "The Warriors" niminen jengi taistelee tiensä Bronxista Manhattanin lävitse kotikonnuilleen Coney Islandiin. Warriorsit eivät enää Coneyssa vaikuta mutta maine elää ikuisesti..

Rantabulevardilla aikamme kierreltyä ja Sandyn tuhoja kauhisteltua koukattiin vielä "Beach Shopin" ja paikallisen Delin kauta (josta haettiin eväät paluumatkalle). Ensi kerralla uudestaan ja toivottavasti niin että huvipuistot olisivat auki. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen..

-I-

ps. Itseäni on aina suunattomasti häirinnyt se kun Suomessa pidetään kaupat pyhäpäivinä kiinni! Ihminen ei saa silloin elintarvikkeita (kuten esim. DVD leffoja tai "virvokkeita") mistään kun niitä eniten kaipaisi. Onneksi täällä rapakon takana on asian ydin ymmärretty jo aikoja sitten ja jokaisesta korttelista löytyykin ainakin yksi 24/7 grocery store / deli josta saa safkaa ja muuta tarpeellista vuorokauden ajasta riippumatta. Ei pääse siis nälkä tai jano yllättämään yölläkään eikä sunnuntaina eikä näin joulupäivävänä (jolloin tätä kirjoitin)..
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Tuoppi on

Venäläisiä on paljon koska siinä ihan vieressä on Brighton Beach, eli se venäläisten ja ukrainalaisten oma Pikku-Odessa. Sielläkin kannattaa käydä kaalipiirakat syömässä. Se Cyclone on muuten edelleen rajuin tivolilaite missä oon ollut. Se runteli mustelmille.

ilari
ilari on

Ajateltiinkin vielä käydä uudestaan ensikuussa. Luna Park ynm. ei valitettavasti silloinkaan auki mutta Brighton Beachin vois tsekata kyllä..

Use this image in your site

Copy and paste this html: