Bronx (is a) Zoo

Trip Start Dec 01, 2012
1
8
22
Trip End Mar 03, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
What I did

Flag of United States  , New York
Friday, December 21, 2012

19.12.12 -> Bronx, NYC, New York, USA.

..Ja taas on veronmaksajaa kusetettu! Herättiin tänäaamuna eikä mikään näytä muuttuneen -> Ehkä jumala totesi että ihmiskunta on liian hauska tuhottavaksi. No toivottavasti ainakin ne tuhannet ja tuhannet maailmanlopun suojat täyttyivät ympäri jenkkilää. Niissä olisi selviytynyt jos maailmanloppu olisi koittanut.

Noustiin toissa aamuna normaaliin kello 07:00 AM aikaan ja käväistiin vetämässä aamukahvit Starbucksissa. Sen jälkeen laskeuduttiinkin lähi metroasemallemme josta napattiin linja numero (6) uptown Manhattaniin. Noin15 pysäkkiä myöhemmin jouduttiin vaihtamaan 125 Streetin kohdalla sillä päivän ohjelmassa oli visiitti NYC:n kuumottavimpaan kaupunginosaan: BRONXIIN. Täällä pystyy vielä aistimaan sen -80 luvulta tutuksi tulleen "likaisen New Yorkin" joka on rikollisuuden, väkivallan ja huumeiden kyllästyttämä. Jo metron ikkunasta näkyi sen näköistä ghettoa että pisti mietimään elämän perusasioita. Sanomalehtien "NYPD tiedottaa" palstoilla on aina oma osionsa Bronxille ja täällä sosiaaliset ongelmat ovat vahvasti kiteytyneet toivottomaan kurjuuteen ja köyhyyteen. Metroasemallemme (East 180 Street) saavuttua ei vaunussakaan ollut näkynyt yhtään valkoista naamaa viimeiseen kymmeneen pysäkkiin..

E 180 St:ltä käveltiin vajaa puolen kilometrin matka kohti varsinaista kohdettamme: Bronxin eläintarhaa. "Zoo" kyltit siivittivät tietämme ja lopulta natolangalla päällystetyt verkkoaidat johtivatkin melko tyylikkäälle eläintarhan portille. Saavuttiin sopivasti keskiviikoksi mestoille jolloin sisäänpääsy on ilmainen mutta vapaaehtoisen lahjoituksen saa toki tehdä eläintarhalle. Lahjoitettiin sen verran rahaa että ei tarvitse hävetä ja pujahdettiin sisään. Eläintarhan sisäosat on jaettu maanosien mukaan ja myös ympäröivä kasvillisuus on istutettu kulloinkin kyseessä olevan maanosan mukaan (Aasiassa kasvoi bambua ynm.) Sen jälkeen kierreltiin muutama tunti kameleita, käärmeitä, apinoita ja jääkarhua kyyläten ja ihmetellen. Toisin kuin yleensä eläintarhoissa täällä oli valokuvien otto kaikista eläimistä sallittu ja käväistiin vielä lounasravintolassa vetämässä pizzaakin. Keskiviikko näytti olevan suosittu vierailuajankohta myös alakoululuokkalaisille jotka täyttivätkin yllättäen kyseessä olevan ravintolan. Ruokailun alettua kaivettiin ah, niin periamerikkalaiset lunchbagit esiin ja monennäköistä evästä oli kotoa pakattu hienoista hedelmäsalaattilajitelmista pelkkään vitivalkoiseen leivänkyrsään. No tasan ei käy onnenlahjat..  Ateroituamme ja pikku siestan otettuamme koukattiin vielä eläintarhan matkamuistomyymälän kautta kotimatkalle. Metroaseman läheltä löytyneestä Delistä lähti vielä päivän paperi ja joitain hämäriä suklaapatukoita mukaan ja pian noin tunnin paluumatka metrolla numero viisi kohti downtown Manhattania olikin alkanut..

"I don´t need bodyguards. I´m from the South Bronx" -Al Pacino-
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: