8.5 Hours

Trip Start Dec 01, 2012
1
2
22
Trip End Mar 03, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Finland  , Southern Finland,
Monday, December 3, 2012

Helsinki - New York City. 8.5 Hours, American Airlanes flight AY005. Dep: 14:10

Jabbajabbajabbajabbaa!! Vihdoinkin! Matkustuspäivä! Aamulla pystyyn ja viimeiset säädöt. Taxi pihaan ja matka kohti H-V:ta alkoi. Mukana kaksi rinkkaa, matkasänky, kahdelle muksulle sopiva lastenvaunu + 2 pikkureppua. Yhteensä n. 60 kg matskua siis eli sopivasti kahdelle ihmiselle kannettavaa. Taxi jätti lopulta kakkosterminaalin eteen ja siitä sitten strollerilla romppeet sisään ja check-in tiskiä etsimään. Oltiin kerrankin hyvissä ajoin (n. 3 tuntia koneen lähtöön) ja tällä kertaa se totisesti kannatti -> Oma counterimme ei vielä ollut auennut mutta päätettiin kuitenkin kysyä asiasta henkilökunnalta. Meidät sitten samantien ohjattiinkin "special counterille" (tarkoitettu lapsiperheille) tekemään etukäteen lähtöselvitystä. Jujuna oli se että saataisiin vauvalle oma kaukalo koneeseen mutta turha toivo: kaikki kaukalopaikat olivat jo menneet. Paikkajärjestelyjä sitten säädettäessä kävi myös nopeasti ilmi että meillä ei ollut kuin kolme lentolippua ostettuna mutta neljä matkustajaa oli kuitenkin pyrkimässä koneeseen..

Ah! Jenkit. -60 Luvulta asti pyörinyt AA:n varausjärjestelmä näytti jälleen parhaat puolensa. Vanhat ja nykyaikaiset lippuvarausjärjestelmät eivät kuulemma "keskustele" keskenään! Meidän liput oli ostettu etukäteen suoraan American Airlanesilta ja vaikka siis ticketeissä luki neljä nimeä niin koneeseen oli varattu vain kolme paikkaa. Nooh tekevälle sattuu ja parhainpäin tämäkin lopulta kääntyi: Saatiin "kompensaationa" kokonainen penkkirivi (4 istuinta) koneen keskeltä omaan käyttöön. Enempää ei olisi edes voinut toivoa joten matkatavarat ruumaan ja kansainväliselle alueelle safkaamaan. Kumma juttu muuten kun oltiin siirrytty lentokentän pitkänmatkan lennoille varattuun odotustilaan niin oli suorastaan silmiinpistävää kuinka paljon paremmin asiat siellä olivat. Useampia kahviloita, baareja ja liikkeitä sekä mm. valtava tupakointitila puolityhjänä odottamassa matkustajia. Perusjuntteihin ei kai kannata lentokentillä panostaa kun kaipa se isoraha liikkuu sitten Aasialaisilta tms. ainakin fasiliteeteista päätellen. Porttimme vierestä löytyi lopulta aivan huippu lasten leikkipaikka jossa muksut sai sitten odottaessa temmeltää. 13:30 Alkoi Board-In ja lopulta itsekkin noustiin koneeseen.

Oltiin kuultu jo etukäteen että lento ei ollut loppuunmyyty mikä tietenkin oli positiivinen asia. Nousun jälkeen tarjoitiin yllättävän hyvä lentokoneateria "kana teriaki (yleensähän nämä ovat käsittämätöntä paskaa) ja siitä sitten samalla virvokkeet kyytipojaksi. Tässä vaiheessa kaiken logiikan mukaan Syksyn olisi jo pitänyt sitten alkaa viimeistään koisia päiväunia mutta toisin kävi. Toistatuntia vielä valvottiin ja onnistuipa vielä hajottamaan sen pikku tv-ruudunkin joka siinä edessäistuvan tyypin selkänojassa on kiinni. No lopulta sitten neljäntunnin lennon jälkeen väsymys vihdoin voitti ja puolen tunnin päikkärit olivat alkaneet. Niiltä herättyä kului puolisen tuntia huutaen mutta sitten taas rauhallisemmin. Lopulta koneen alkaessa laskeutua kello hakkasi suomenaikaa jo 22:45. 8.5 Tuntia siis lentokoneessa lusimista takana ja kaipa se loppujen lopuksi yllättävän easysti meni. Kyllä siellä koneessa jonkun toisen jälkikasvu piti loppua kohden aikamoisen konsertin mutta tällä kertaa kukaan ei kai kuuroutunut (niinkuin se eläkeläismamma muutama vuosi sitten kun brittikersa oli kirjaimellisesti huutanut kuusi(6)tuntia putkeen sen korvaan.)

Koneesta poistuttua surrealistinen olo päällä ja mikäli vanhat merkit pitivät paikkansa niin erittäin kuumottava "Customs declaration" odottamassa. Olimme saapuneet New Yorkiin.

-I-
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Kati on

Ja eiku nauttimaan N.Ykistä!

Use this image in your site

Copy and paste this html: