Red Lights Of Catania

Trip Start Jan 11, 2011
1
11
48
Trip End Mar 31, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Italy  , Sicily,
Wednesday, January 19, 2011

190111  Catania, Sicily, Italy.

Vihdoin Siciliassa! Niin kauan kuin pystyn muistamaan on Sicilia kutsunut minua luokseen. Oliko se kummisetä leffat vai jakapallohuligaanit vuonna 1990 jotka ovat luoneet tästä paikasta niin vahvat ja unohtumattomat mielikuvat. Vehreitä kukkuloita, hiekkarantoja, pieniä ja vanhoja kyliä vuorten rinteissä.. Oliiveja, appelsiineja ja cannoleja! Verkkaista elämää Cosa Nostran otteessa ja tietysti Etna, joka saattaisi tuhota kaiken hetkenä minä hyvänsä. Vanhalla saarella on koettu kaikennäköistä vuosisatojen saatossa..

Laivamatkamme Napolista sujui mallikkaissa merkeissä. Majoittauduttiin kahteen eri hyttiin jotka muistuttivat ruotsinlaivojen vastaavia mutta olivat vain isompia. Ilta meni muksuja hyteissä nukuttaessa ja jotain pientä särvintä nauttiessa. Laivalla olisi ollut jonkin sortin kahvila/ravintolakin mutta se jätettiin illalla rauhaan. Yö sujui hyvin ja aamun koittaessa olimme saapuneet Sicilian itärannikolle. Laivan lähestyessä Cataniaa käytiin hoitamassa aamupala ravintolassa ja seurattiin satamaan saapumista näköalakannelta. Kun köydet oli kiinnitetty ja autokannen luukut avattu alettiin hitaasti poistua kohti uloskäyntiä. Jalkojen kosketettua Sicilian maaperää kyseltiin natiiveilta ohjeistusta rautatieaseman suuntaan ja nopeasti löysimmekin itsemme Catanian keskustan liepeiltä.

Aamutuimaan ensimmäisenä koukattiin sattumalta paikallisen "punaisten lyhtyjen" alueen kautta ja tervehdittiin kämäisintä huoraa jota maa päällään kantaa. Transut pousasivat asemissaan verkkosukkiksissaan ja paikallinen MILF tuuletti paljaita, paljon nähneitä daisareitaan aamuauringon ensi säteissä. Maailman vanhimman ammatin harjoittajien jäätyä takavasemmalle saavuttiin Catanian tuomiokirkolle jossa napattiin aamupalaksi jäätelöt. Tämän jälkeen koeteltiin taas matkarattaiden kestävyyttä mukulakivilla ja suunnistettiin kohti juna-asema jonne saavuttuamme olikin jo kiire. Liput taskuun ja parin minuutin kuluttua porhallettiin koko posse jo kohti Etna tulivuorta joka purkautuikin juuri sopivasti viikko sitten. Rikin haistessa Etnan kohdalla vahvasti junavaunussa ja mustan pilven peittäessä jylhän vuoriston mieleen hiipi ajatus vuorikiipeilystä...

"The living who is absent is like a dead man"
Sicilian Proverb

-I-
Slideshow Report as Spam

Comments

Piia Lahtinen on

Ihana lukee teirän matkasta, kätevää ku linkki on facebookis. Luen joka päivä ja ilari osaa kirjottaa hienosti ja monipuolisesti...odottelen jatkoa..täällä tylsäs turus: mun pyörä taas varastettiin ja mä nyt kävelen sit kouluun ja jalkoja jo särkee. Rupeen etsiin uutta kotia! oLIS IHANAA MUUTTAA JO SITTEN TYÖHARJOTTELUN JÄLKEEN, SIISPÄ ETSIMÄÄN.

ilari
ilari on

Haudi! No pyörävarkaat pitäs kyllä opettaa tavoille! ..ja kyllä se kämppäkin sieltä löytyy ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti enemmin niin päästään sit tupareihin kun palataan : )

Use this image in your site

Copy and paste this html: