Conclusion!

Trip Start Sep 01, 2009
1
45
Trip End Dec 16, 2009


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Home

Flag of Finland  , Western Finland,
Wednesday, December 16, 2009

17.12.09 - ?                       Turku. Finland

Back home! Paluu kotiin tapahtui 104 päivää lähdön jälkeen (03.09.09-16.12.09). Romppeet roudattiin itiksestä kamppiin ja sieltä sitten dösällä kotikaupunkiin. Linja-autoasemalta oli pakko ottaa vielä taxi kun ei jaksanut raijata kaikkea kamaa jalkapelillä. No onneksi kotitalo oli vielä pystyssä vaikka putkiremppa tervehtikin jo ulko-ovella vastaan..

Yhdeksän valtiota kolmeen ja puoleen kuukauteen on ehkä vähän turhan paljon mutta muutamahan oli jo tuttu ennestään. Jatkossa olisi mukavampaa matkustaa niin että ei tarvitsisi käyttää lentokonetta muuta kuin pakon edessä sillä kyllähän juna ja laiva aina flygarin pesevät.. Kiireettömyyttä ei muutenkaan voi liikaa painottaa - Pysyy sielu mukana!

Sattumalla oli myös jälleen näppinsä pelissä joten odottamattomia tilanteita ilmaantui ja suunnitelmat pantiin uusiksi useaan otteeseen (vaikkei alkuun edes kauheasti ollut suunnitelmia!). Aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaan mutta eihän pidäkkään.. Spontaaniin toimintaan pitää olla varaa! (Liian varautuneena/ennakkoluuloisena matkaaminen vain syö fiilistä..)

Mitäs sitten olisi voinut jättää tekemättä? Ei mitään!  Sääolosuhteet Filippiineillä ja Taiwanissa eivät ehkä olleet optimaaliset mutta kokemuksena kuitenkin aivan mielettömät.. Harvoinpa sitä pääsee kokemaan maanjäristystä tai taifuunin tuiverrusta. Samalla oppi taas kunnioittamaan luontoa sen ansaitsemalla tavalla - ja aistimaan kuoleman läsnäolon. Quezon Cityssä olot olivat myös väkivallan uhan vuoksi hyvinkin epävakaat mutta ymmärrettiin tilanteen vakavuus käytännössä vasta poistuttuamme Taiwaniin (Ryöstöjä, murhia) lehdestä käsin..

Mitä sitten olisi pitänyt vielä tehdä? Pari juttua jäi harmittamaan mutta nekin voinee sitten hoitaa ensi kerralla.. Mount Kinabalulle olisi mahtava vielä joku päivä kiivetä samoin kuin palata uudestaan Filippiineille sukeltelemaan. Oli mahtavaa saada vieraita parin kuukauden matkan jälkeen (toivottavasti jatkossakin) ja vaikka matkustinkin loppumatkan yksin niin eihän mitään voi katua. Yksin matkustaminen opetti itsestä paljon ja osoittautui aivan toisenlaiseksi kun ehkä sen olin alkuun mieltänyt. Vapaus ja vastuu konkretisoituvat aivan uudella tavalla ja omille päähänpistoillekkin on enää vain taivas rajana..

Niin ja sitten oli vielä tietysti se Memmun ennenaikainen paluu kotimaahan omista syntymäpäiväjuhlistaan. No syynähän oli tietenkin neuvolakäynti. Aivan. Meille on tulossa muksu..

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you
didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail
away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails.
Explore. Dream. Discover.”


-I-


Ilari presents 2x10:

UPS:

1. Macau Tower bungee.
2. Taiwanilaiset safkat.
3. Sukeltaminen Filippiineillä.
4. Surffaus Balilla.
5. Pabst Blue Ribbon Hong Kongissa.
6. The Knife Hand Tainanissa.
7. Snorklaus Apo-islandilla.
8. Kyläjuhlat Siquijorissa.
9. Kukuks Nest Cebussa.
10. Rapea sian-nahka Filippiineillä.

DOWNS:

1. Skitsofreenikko löi nyrkillä Filippiineillä.
2. Hurrikaani Parma ynm. katastrofaaliset sääilmiöt
3. Liiallinen lentäminen.
4. Balut´n missaaminen Filippiineillä.
5. Mount Kinabalu jäi valloittamatta.
6. Batu Ferringhin biitsit.
7. Väkivallan uhka Manilassa.
8. Bussilla matkailu Malesiassa
9. Jakartan saastuneisuus.
10. Brunein hintataso.Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: