Ettertanker

Trip Start Jun 26, 2010
1
22
Trip End Jul 24, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Norway  , Buskerud,
Monday, July 26, 2010

Jeg vil gjerne få takke alle dere som har fulgt oss på bloggen under vår reise i Sør Amerika, og en spesiell takk til de som har kommentert. Vi har hatt nesten 1500 treff og det syns vi er veldig hyggelig. Denne bloggen har vi skrevet for å kunne dokumentere reisen vår og slå opp i som en minnebok. Når man har fått så mange opplevelser og inntrykk, er jeg veldig glad for at jeg har skrevet ned mye av det vi opplevde. 

 Etter å ha vært hjemme i 5 dager begynner jeg (Camilla) å komme litt ned på jorda igjen.. Jeg skjønner at jeg har vært med på en uvanlig  og spennende reise til land hvor det ikke reiser så mye turister..  Jeg har vært så heldig å få oppleve en helt annerledes verden med helt annen kultur og levemåte enn det vi er vant til. Jeg er ganske  ydmyk i forhold til hvordan de lever der borte. Mye fattigdom - og folk virkelig  sliter for sitt levebrød. En dollar for oss, er som en fis i en storm, mens for mange av dem så er det en formue. Det var mye tigging og folk som tjente penger ved å selge tggegummi, potetgull, brus, is mm.  Vi er heldige som bor i Norge som har et system som tar vare på oss. Der borte må folk greie seg selv. Noe samfunnet bærer preg av. 
Mange tror at det er "skummelt" å reise til Sør Amerika, at det er mye kriminalitet, og at du er garantert å bli ranet m.m. Vi opplevde ikke noe slikt på reisen vår. Men, vi har tatt våre forhåndsregler og opplevde aldri noe truende. Jeg tok av meg smykker og øredobber, vi var aldri ute på natta og vi var aldri fulle. Vi ble tatt i mot overalt meget gjestfritt og folk var veldig nysgjerrig på oss og var veldig vennlige og omtenksomme. Selvfølgelig var det mye språkproblemer, men - stort sett greide vi å gjøre oss forstått - med Helges lissom-spansk og fingerspråk :). Vi skilte oss veldig ut i menneskemengden, spesielt i Equador. Vi var ca 1/2 meter høyere enn gjennomsnittet - så de glante mye på oss.
Maten der  borte er et kapittel for seg. Den er helt utsøkt og ligger i gourmet-klasse.  Ferske, gode råvarer, mørt og godt kjøtt og fisk, spennende krydder og tilbehør.  Vi har reist mye i Europa, men jeg må si at jeg har spist den beste maten i Sør Amerika.

Jeg må også få skryte litt av Helge som har laget denne turen på egenhånd fra A-Å. Han har sittet oppe mang en nattetime og planlagt og satt sammen denne reisen. Alt har gått på skinner - alle fly og busser har gått når de skulle. Vi var ventet på alle hotellene. Internett er et perfekt verktøy for å kunne drive sitt eget reisebyrå. Arrangerte turer og omvisninger og sånn tok vi på stedet når vi var der. 

Andre nordmenn treffer man overalt.  Vi var med på 2 arrangerte turer (ca 15 stk. på hver tur) og på begge turene traff vi andre nordmenn.. Vi har blitt et reisende folkeferd.

Jeg vil anbefale alle som har lyst til en annerledes ferie å ta seg en tur til Sør Amerika. Spesielt er det Inka-landene i Andesfjellene og Iguasso-falls som har gjort dypest inntrykk på meg. Jeg vil veldig gjerne reise tilbake en gang. Verden er jammen spennende :-)

Viser et utdrag av bilder over de beste minnene. Mange inntrykk  
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Kari on

Veldig bra avsluttning med gode bilder - takk for reisen.
Klem

Use this image in your site

Copy and paste this html: