Første del. Høydesyke?

Trip Start Jun 26, 2010
1
3
22
Trip End Jul 24, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Jhomana Guesthouse Quito
Read my review - 5/5 stars

Flag of Ecuador  , Pichincha,
Sunday, June 27, 2010

Vi har nå endelig kommet frem til Quito i Equador ! Vi har vært på reisefot i 24 timer, pga forsinkelser og omdirigeringer. Det har vært en lang reise, først innom London, så til Madrid og så over Atlantern... Men, nå er vi dønn slitne og skal sove.  Klokka her er nå 2310. Vi ligger 7 timer etter Norge.  Quito ligger 2800 m over havet, så vi fikk litt høydefølelse. Følte meg som en full sjømann når vi gikk ut av flyet. Nå skal det bli godt med en natts søvn - så skal vi ut å utforske byen i morgen.

Dag 1... Vi sto opp ved ti-tiden og dro rett til byen. Her er det mange inntrykk og fordøye. Quito er en utrolig vakker by, 2800 moh, som ligger inneklemt i Andezfjellene. Det er hovedstaden i Equador og er den nest største byen i Equador. Det bor 1,8 mill mennesker her. Byen er kjent for sine mange flotte kirker. Gamlebyen er en del av UNESCOs verdensarv. Det er nå utenfor turistsesongen og vi føler at det er oss og et par stykker til som er besøkende :) Tør å påstå at vi skiller oss ut i mengden her, Equadorene er generelt veldig små. Ingen av dem snakker særlig annet enn spansk, så vi lærer oss litt fingerspråk og peking. Men, det går greit. Selv om det lissom er vinter her nå, så er været veldig bra, rundt en 20 grader og sol. Jeg synes det er mye forurensning her, Bussene soter veldig og det lukter mye eksos. Ellers passer vi godt på lommene våre. Det er visstnok mange lommetyver her, og vi har bestemt at vi ikke skal bli deres neste offer. Nede i sentrum så kryr det av politier, begrepet "politimann på hvert gatehjørne" stemmer her. Så jeg føler meg veldig trygg. Derimot så greide vi å forville oss litt inn i slumområdene, og der ble vi veldig utrygge, jeg var ikke komfortabel, synes at alle så veldig skumle ut..  Heldigvis kom det en taxi, så vi kapret den rimelig fort.  Nå skal jeg prøve å laste opp litt bilder her, så får vi se om jeg greier det.. :) 

Dag 2 - Det første vi gjorde i dag var å gå til frisør og få klipt håret. Det var en billig fornøyelse. Kun 5 dollar pr. person - deretter var det å se fotballkamp (Helge). De fleste barer/restauranter viser fotballkampene direkte. Det er fotball til frokost og til lunsj. Glad jeg har med meg strikketøy så har jeg noe å pusle med mens det er kamp... :)  fotballkommentatorene her borte er et kapittel for seg selv. De lager et skikkelig "spetakkel" hver gang det scoores. De hyler og skriker og sier lenge "GOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLL GO-GO-GO-GOOOOOOOOL" Skikkelig glede og entusiasme. Det er noe annet enn de tørre TV-reporterne vi har hjemme :)
I dag dro vi til ekvator, Mitad del Mundo og surra rundt der noen timer (inkl. ny fotballkamp). Tok en del bilder derfra (se under).  Vi tok taxi frem og tilbake - taxi er billig her, koster omtrent ingenting, og det er å foretrekke istedenfor å stå å stampe på en buss. Trafikken er litt mer rå her enn hjemme. Full fart og filskifter i ett sett... Satt hjertet i halsen noen ganger, men - satser på at sjåføren har kontroll.....
Nå er det ettermiddag på hotellrommet. I kveld skal vi ut å spise middag. I Equador så er nasjonalretten MARSVIN.... Helge sier han skal ha seg et måltid marsvin, og det skal han få ha! Jeg skal ta med kamera og forevige det hele :)

Dag 3
Sitter na i resepsjon pa hotellet og venter pa at vi skal reise til flyplass for a dra videre til Lima i Peru. I dag har vi várt oppe pa Teleferico, et hoyt fjell i Quito. Vi var pa 4100 moh. Vi tok taubane opp og det var en utrolig utsikt over Quito og omradet rundt. Det var veldig stille og ren, kald, frisk luft. Vi var sa hoyt oppe at vi sa ned pa flyende som gikk inn for landing.. litt rart. Vi kom over en hestefarm der oppe og tok oss en ridetur i fjellheimen med guide. Kommer til a kjenne det i rumpa.  Bilder av dette kommer senere, pc og kamera ligger pakket i koffert, sa jeg far ikke lagt over bilder na. Det ble ikke noe marsvin pa Helge i gar kveld... det sto ikke pa menyen der vi spiste. Men, tror vi skal rekke et maltid for vi reiser og jeg lover at jeg skal ta bilde. Jeg har ikke tenkt a spise det iallefall.... Har na kjopt inn litt Equador-suvernier. Matte ha meg ett veggteppe og litt annet. Vanskelig a velge for det er sa mange fine. Vi har ikke merket sa mye til hoydesyken, annet enn at nar vi var oppe pa fjellet, ble vi litt mer kortpustet enn normalt. Da er det Lima neste - haper dere fortsetter a folge oss.. Helge og Camilla
 
Slideshow Report as Spam

My Review Of The Place I StayedLoading Reviews
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Solvor Stormark on

Spennende Camilla :)
Er det bare du og Helge på egenhånd? Ingen andre i reisefølget?
Ønsker dere fin tur.

Solvor :)

Line on

Hei Helge og Camilla

Morsomt med blogg! MIssunner dere denne ferien - kos dere masse :D Jeg følger med de neste 10 dagene :)

Husk solkrem helge ;-) og vann

Jan Kåre on

Utrolig kul reiserute!
Kan virkelig se for meg Helge (han med innebygget GPS...) når dere finner ut at dere er havnet inn i sumområdet...

PS: Helge: hvordan var det vi bestillte AskerXpressen? ;-) Tulla

Kos dere mass på tur!

NikkoP on

dette er jo utrolig spennende =)

Eva on

Hei og god morgen!
Marsvin???? Helge kan da ikke mene å spise disse søte små kjeledyrene?
Ser ut som dere har en storartet tur! Stå på, virkelig nyt denne ferien!
Klems og klems....

Line on

Spent på å høre hvordan marsvinet smakte... ;-O

Anne Mette Heggum on

Lurer på været, jeg da:-)

Kari on

Så flinke dere er til å skrive ned opplevelsene. Må jo være veldig gøy nå, ett år etterpå, å lese om alt dere opplevde, det er jo umulig å huske alt i ettertid når man har vært på en slik omfattende eventyrreise;.)

Use this image in your site

Copy and paste this html: