Inkabyen

Trip Start Jun 26, 2010
1
6
22
Trip End Jul 24, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Peru  , Sacred Valley,
Saturday, July 3, 2010

Vi sto tidlig opp lørdag morgen (0515) for å reise fra Cusco (3400 moh)  til Macchu Picchu  (MP)  (2400 moh) (Macchu Picchu - direkte oversatt: store fjell). 

  Vi tok tog og buss for å komme dit. Turen tok ca 4 timer hver vei og var en spennende reise gjennom fjell- og jordbrukslandskap. Mektige fjelltopper som virkelig ruver. Det er utrolig grønt og frodig her oppe i fjellene.. Vi kjørte så og si rett gjennom bondegårder, hvor bonden var ute i åkeren og pløyde med oksen sin og sauer og kuer gkk og gresset rett ved siden av toget. Toget gikk i sneglefart så vi fikk virkelig føle livet på pulsen,

   Det var nesten som å reise 100 år tilbake i tid. Siste etappe opp til MP gikk med buss. Det var en busstur rett opp et fjell.. Tror nok noe av dette er en forsmak på når vi skal sykle "dødsveien" i Bolivia... Smale, svingete veier, og bratte stup - rett ned. Når vi endelig kom opp så fikk vi belønning: Machu Pichu sett fra oversiden (etter å måtte gå noen hundre meter opp i høyden .... PUH !) 

   - Vi hadde en utmerket guide som fortalte historier og sagn med et levende engasjement, mens vi vandret rundt i ruinene. Veldig spennende å gå i indianernes hus og se litt hvordan de levde.  Hele landsbyen er omringnet av fantastisk natur og fjell og luften er veldig rein. Det er utrolige byggverk som har overlevd flere jordskjelv.  Vi har lært mye om inkaene og deres ingeniørkunst. Høydesyke merker vi ikke så mye av, annet enn at vi (iallefall jeg) blir veldig kortpustet. Konkluderer med at dette er en stor og mektig opplevelse.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: