O bom filho na casa se retorna

Trip Start Dec 29, 2006
1
5
16
Trip End Jan 29, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Brazil  ,
Friday, January 5, 2007

evo da se ispravim malo ipak se ovako kaze Lesi se ...
Predizborna zurka mi je vec poznata, ovde sam bio pre 5 godina nije se mnogo promenilo. Salvador je ranije bio prestonica Brazila, a inace je i mesto gde su njvise dovozile africke robove, tako da tu sada ima najvise uticaja afrike. Zato je i muzika posebna. Bubnjevi, lako obuceni muzicari, ritam koji ne prestaje a ne mozes ni ti. Malo kao punk a malo kao samba. Pa ska i na kraju solaza.
Hrana je ovda takodje neobicna. Nesto kao hambuger od pohovno hleba ispunjenog rkovima i zacinima Dendo ulja i pimente... to je ono sto sam svih pet godina cekao i zeleo -da pojedem smo jedan Akaraze i jedno pivo (kakv sam gastos-gastarajter.
I tako u neko vreme se pojavila i pevaljka. Ivete Sangalo- aka Decenija. Ranije je pevala u nekoj grupi sad se osmostalila i cepa-ludilo. Ostdosmo do kasno. Zali mi se drugar (u poodmklo pijnom stnju) kod koga sam i ranije ovde bio da ga zene ne gledaju od kad je prodao golfa i kupio karavana- obozavaju golfove. I silikone- cini mi se d ne treba pristanak roditelja za plasticne operacije, i ove mladje vole vise silikona. I dalje su u modi havajke. Nose se fiksne proteze masovno i onaj siri tip tangi i dalje imaju termostatte za pivo.  Populrno je gledanje muzike na DVDu (pirat nravno-ima ih po celom Brazilu).
I dalje su spori, opusteni i neodgovorni. Obecavaju a i ne znaju sta, a ne znaju da ti kazu da ne znaju put do banke nego ne nesto lupe p ti hodas dva sata. Pomfrit je tanak i dugack ali svez, a njoke nemaju.
Moteli su i dlje populrni i razvio se posao. mnogo ih je vise. ko ne zna oni sluze sa kratkotrajna druzenja u mnjim grupama od po dvoje.
Sutra dan smo isli na kupanje u vojnu bazu. Malo egzotike za prolecni beograd se vidi na slici, a to je plaza u koju dolazi predsednik. nalazi se u vojnoj bazi u koju usao ko general. Kucice u kojima zive vojnici su male sltke i pored mora su najveci cinovi pa u kopno sve manji i manji.
Krenuo za Vitoriju. Mislim blizu je. Neodgovorni domcin i ja odlgali kupovinu karata pa sam morao prvu polovinu puta avionom-sat vremena a onda autobusom jos 12 sati. Izmedju sam u pet ujutro blejao 4 sata na lokalnoj stanici dok je lila kisa. Nisam smeo da zaspim da me ne orobe. Konacno stigao. zaboravio japanke u Salvdoru kupicu nove smo da nadjem broj...
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: