Inca o infuzie de cultura japoneza

Trip Start Jun 20, 2010
1
11
25
Trip End Aug 21, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Japan  , Chubu,
Wednesday, June 30, 2010

Ziua de 30 iunie am inceput-o cu o vizita la piata de dimineata in Takayama. Piata era situate in fata unui muzeu pe care l-am vizitat dupa aia. Muzeul era deschis intr-o cladire veche guvernamentala unde guvernul shogunilor stringeau taxele si administrau domeniile. Piata era de fapt citeva tarabe mici mai mult cu legume proaspete si citeva souveniruri. Mai mult ne-am bucurat de vremea foarte frumoasa, cu mult soare si nu exagerat de cald si plimbarea pe strada principal din Takayama. Takayam e un oras vechi de munte si foarte frumos. Are un pod vopsit in rosu in centru orasului, pod care trece peste un riu unde casele sint construite chiar pina aproape de apa. Strada principala fiind foarte veche e ingusta si are magazine si restaurant de o parte si de alta. Plimbarea a fost placuta dar si mai placut a fost sa admiram florile in ghivece (caci nici nu se pune in discutie gradina de flori pe straduta asta) si sa cascam gura prin magazinasele lor.

Dupa plimbare am fost la un muzeu de care alegorice traditionale si marionete. Erau dispuse citeva care deosebit de frumos impodobite si meticulous decorate. La 10 -15 minute se aprindeau luminile pe un car, incepea sa cinte o melodie traditionala si ceva marionete incepeau sa performe un dans pe car. Cel mai mult ne-am distrat cu nenea care era de la muzeu. Era imbracat intr-un costum de prin partea locului si avea un bat in mina. Nu vorbea engleza mai deloc si tot ne mina cu batul din loc in loc ca sa admiram marionetele si carele. Ne-am amuzat toti la culme cu el caci batul combinat cu limba japoneza nu suna prea prieteneste deloc, desi el saracul incerca sa ne arate ce-I mai frumos prin muzeu. Apropos, muzeul se numeste Matsuri-no-Mori si carele sint scoase pe strazi la festivale.

De la muzeul de marionete am plecat spre un muzeu in genul Muzeul Satului din Romania. Acolo am vizitat ferme foarte vechi, cam de 200 ani. Locatia era superba, la munte si au facut ca un parc cu riu, cascade si pasuni in jurul fermelor. In ferme era intersant de vazut ce viata grea duceau oamenii pe vremuri. Nu aveau geamuri, pentru asta foloseau hirtia japoneza. Inauntru era in general la parter o hala mare cu o vatra unde mai aproape de mijloc si asta era tot sistemul lor de incalzire. Sus cresteau vermin de matase si mai foloseau ca deposit. Ellen ne-a spus ca si in zilele noastre sint apartamente unde nu au incalzire centrala si folosesc o masa cu ceva de incalzit ceai si mincare la mijloc. Stai la masa cu picioarele aproape de sursa de caldura dupa care te duci direct la culcare. A, si iernile sint grele, ca la Romania, cu multa zapada.

In incheierea zilei am fost la o fabrica veche de facut hirtie japoneza numita Gokayama Washi-no-Sato unde am facut si noi 3 felicitari. Japonezii fac hirtia din tulpinile unui arbust local macerate si tocate, unde mai adauga si niste jello de la alte plante de pe aici. Deci am invatat cum se face hirtia, sint cam 15 pasi asa ca nu am sa-I redau aici. Noi am facut felicitarile folosind cred ca ultimii 3 pasi, si anume am luat numai mixture pe care am cernut-o de 3 ori dupa care am pus acolo frunzele presate si eticheta cu numele locului. Ei le-au pus la uscat si le-au mai taiat un pic. Cind am urcat in autobuz Yama-san ni le-a dat la toti si iesisera frumusele. Oricum, experienta interesanta.

Seara am ajuns la hotel in Kanazawa unde am luat cina cu toata gasca din tur la hotel.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: