Highway 1

Trip Start Jul 07, 2012
1
15
23
Trip End Jul 28, 2012


Loading Map
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
Spyglass Inn Pismo Beach
Read my review - 2/5 stars

Flag of United States  , California
Thursday, July 19, 2012

Vanmorgen zijn we via Starbucks op weggegaan richting de beroemde kustweg Highway 1.
We zijn via 'Garlic City' gereden, Gilroy. De knoflooklucht in goed in de auto! Maar Highway 1 is een oneindige weg, voornamelijk langs de kust. Steile kliffen, veel rotsen in het water en inderdaad zoals in ons reisboek staat, honderden uitzichtpunten! We hebben de 17 mile drive over Monterey schiereiland gereden en onze eerste zeeleeuwen gezien met bijbehorende lucht ook al waren ze niet eens in de buurt! Ook voor het eerst met onze voeten in op het Californische strand gelopen en in de Pacific gestaan (ijskoud)! Even verder stond er zo'n geweldige eekhoorn als wachter midden op de weg, het zijn net stokstaartjes als ze zo staan. We zagen ergens anders bij een uitkijk ook nog pelikanen vliegen, verder was het een prachtige weg om eens gereden te hebben. Soms hoog boven de oceaan en doorrijden kon je wel vergeten, veel scherpe bochten. Een van de stops staat bekend om de kolonie zeeolifanten die er ligt te luieren op het strand, daar zijn we natuurlijk ook even gaan kijken. Soms knijpen we onszelf even om te kijken of we echt niet dromen maar gewoon hier rondrijden en lopen...
Na die lange rit waren we half zeven in Pismo Beach.  Helaas hebben we pech met de best mooie hotelkamers, wij hebben geen balkon terwijl 4/5e van de kamers dat hier heeft. Ach nou ja. We zijn een hapje gaan eten bij een gezellig restaurantje waar we lekker buiten zaten met heater erbij (tja het is hier geen Arizona).  Inge heeft haar 1e Bud Light op (kreeg de fles ook zonder glas dus heeft als deftige dame toch maar een glas gevraagd..), Eddy braaf een cola (halve liter met refill natuurlijk en dat voor $ 2,50) want we waren met de auto dus geen alcohol!
Ook zo iets vreemds hier in Amerika, de kieren die er bij toiletten zitten in bijvoorbeeld een restaurant. Doe je je deur op slot, zit er een gigantische kier waardoor iedereen naar binnen kan kijken!  Gisteren sloeg alles, Tessa en Inge waren van mening dat de kier zeker 1.5 cm was! 
Maar goed, na het eten zijn we langs de winkeltjes bij het strand de pier opgelopen, het was bijna donker. 
In de kamer voor het eerst geen airco maar een plafondventilator, helaas is het de hele nacht 27.4 graden in de kamer geweest volgens de reiswekker dus niet heel erg aangenaam.
Straks op het gemakje uitchecken en ergens een ontbijt zoeken, dan op weg naar Santa Barbera gelukkig niet ver rijden vandaag.... Hebben we ook eens tijd voor het strand of op het gemakje een Ross zoeken (bedankt Margit).

 
Slideshow Report as Spam

My Review Of The Place I StayedLoading Reviews
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: