High and low

Trip Start Jul 07, 2012
1
12
23
Trip End Jul 28, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , California
Tuesday, July 17, 2012

Zo, we zijn weer aanbeland in het hotel.  Een kamer grenzend aan het zwembad!  We hebben vanmorgen heerlijk ontbeten, helaas was er veel te weinig plek voor alle mensen van het hotel, sommige hebben hun scrambled eggs zelfs staande moeten eten. De gids die we van het reisbureau hebben gekregen beloofde weer een heerlijke dag voor Eddy, klimmen tot boven de 3000 meter! We zijn onderweg naar Yosemite gestopt bij Monolake, een meer in de bergen wat geen afwatering kent en erg veel zout bevat. De rotsachtige formatie's die er te zien zijn heten Tufa, ze worden door ondergrondse bronnen gevormd. Wat ons het meest opviel waren de vele, vele vliegjes die de randen van het water bevolkten. Kijk maar naar de foto van een meeuw die zijn honger ging stillen!  Vanaf daar zijn we de Tioga pass over gegaan, die meestal pas vanaf half juni open gaat trouwens. We zijn gestopt bij een mooi bergmeer om een zakje druiven leeg te eten en even met onze voeten in het meer te badderen. Super! Na vele bergweggetjes zijn we daarna bij Yosemite Falls aangekomen. Na een 20min wandeling kwamen we bij de waterval(len), die in augustus meestal opgedroogt zijn. Vandaar dat er nu nog maar een dun watervalletje over was en de rivierbedding helemaal droog stond waar waarschijnlijk in mei het water doorheen kolkt. Maar we hebben de volgens onze reisgids hoogste waterval van Noord Amerika gezien. Ook veel Ground Squirrels gezien (zie ook een foto). Uiteindelijk was het een dag met prachtige uitzichten (Eddy heeft zijn hart verloren verteld hij net). Geen beren gezien trouwens! 
We hebben nog wat boodschappen gehaald bij "de Vons", we eten vandaag Lasagne en Mac & Cheese uit de magnetron, vergezeld van verse worteltjes.  Ook lachen, we hadden een flesje wijn gezien in de winkel, in de aanbieding voor 5 dollar. Zag er lekker uit maar bleek bij de kassa geen 5 dollar te kosten maar 24 dollar... Gelukkig mocht Eddy gebruik maken van de voordeelkaart die een man achter hem had zodat er nog 6 dollar van de 24 af ging.... maar we hebben er van genoten.
Morgen gaan we nog de reuzenbomen bezoeken in Mariposa, voor we naar San Francisco afreizen!
Tot snel weer en bedankt voor het lezen! ( Voor de fam. Farmermother,fijn dat Fleur nog steeds als een Oldtimer klinkt, misschien moet er hier en daar wat gesmeerd worden?.... )
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Lily & Cas on

Wat ons vreemd voorkwam was waarom je op een eerder traject verzocht werd je airco uit te zetten, terwijl je hem toch wel hard nodig had.
Groetjes.

Richard & Amely on

Wat een ongelofelijke trip zeg, echt iets waar je heel veel jaren op terug kunt kijken lijkt me. Ben benieuwd of je nog terug komt als vertegenwoordiger bij ons ;-)

Farmermotherfamily on

Weer een heerlijk bericht, je zou er haast zin in krijgen, maar ja vliegangst hè .
Verder werpen wij ons graag op als achtervanger voor de levende van de de happy family.
Dat doen we graag, zojuist wat olie toegevoegd, begint die fleur toch achteruitbte lopen........ Maar blijft ronken als een oude Chevy.
We genieten van jullie verslagen, we hopen dat de hotels wel iets beter geregeld gaan worden mbt de bezettings graad, staand eten doen we thuis niet eens.

Heel veel groeten, veel meer plezier en we kijken uit naar jullie volgende avontuur

Use this image in your site

Copy and paste this html: