Alweer mooi

Trip Start Jul 07, 2012
1
8
23
Trip End Jul 28, 2012


Loading Map
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of United States  , Utah
Thursday, July 12, 2012

Na een vrij redelijke nacht slaap zijn we om een uur of negen op weg gegaan richting Bryce Canyon. Helaas is gisterenavond de tas waar de fotocamera in zit gevallen waardoor het lcd scherm noet meer werkt en we geen foto's meer kunnen maken. We zijn nu even aangewezen op de Apple apparaten die we bij ons hebben. Morgen komen we in Las Vegas en Martijn heeft al uitgezocht waar we een nieuwe kunnen kopen... Jammer want zonder camera kun je je heel kaal voelen hier! Bij een pompstation koffie gekocht, een kleine maat want alles gaat hier in het groot. Gisteren heeft Martijn ook bij een tankstation een giga beker dr.Pepper gekocht, er zat meer dan een liter in! Lachen om eens te doen. Bryce is ook weer prachtig en heel anders dan de andere parken. We hebben net als in de Grand Canyon weer gebruik gemaakt van de shuttlebus. Leuk dat we de echte knabbel en babbel hebben gezien! Schattige kleine beestjes. Bij het hotel is een hoop te doen, o.a. Paardrijden maar de paarden staan gezadeld en al klaar in de hitte vastgebonden aan het hek, dat vonden we nogal zielig en gokken op een rit in Yosemite park. We.hebben ook lang rondgekeken in winkels hier met mooie spullen, heel erg veel edelstenen, fossielen etc. En Tes heeft alweer iets van haar westernlijst af kunnen strepen! Ontbijtspullen voor morgen ingeslagen en weer een flesje wijn in de streng beveiligde liquerstore bij het hotel gekocht. Zometeen gaan we lekker eten. Rest volgt nog!

 ... Inmiddels weer terug op de kamer, gegeten bij het cowboy buffet restaurant waar we heerlijke borden sla op hebben (met toppings als gehakt gekookt ei, geraspte cheddar, croutons en overheerlijke dressings) maar ook vlees in smoked bbq sauce, aardappelpuree. De softdrinks zijn altijd met gratis refill (alsof je dat nog op kunt). In ieder geval zijn we niet meer naar het dessertbuffet gelopen want dat paste er niet meer bij. Donkere wolken zijn er vanaf vroeg in de middag maar boven ons blijven ze weg.  Alle nationale parken die we tot nu toe bezocht hebben zijn vol met door de bliksem getroffen bomen.  De shuttlebus chauffeur legde ook uit dat Bryce Canyon de op 1 na meest getroffen plek is door de bliksem. Een boom die rechtstreeks getroffen is sterft snel af, andere sterven vanaf de top naar beneden af in een jaar of 5. Ook al een paar State Troopers + Sheriff auto's gezien, prachtige Amerikaanse Trucks en gigantisch lange goederentreinen. Nog geen gillende sirene's van hulpdiensten maar dat komt vast nog wel..

We zijn inmiddels ook gewend aan het keiharde lawaai van de airco's tijdens het slapen, gelukkig is het hier wat minder warm dan aan het begin van de reis zodat hij af en toe even uit kan.
Wat minder is is het elke dag opnieuw zoeken naar spullen die we nodig hebben (een kabeltje, een kaart etc), alles zit over een aantal tassen/koffer/rugzakken verdeeld en we kunnen van sommige dingen niet onthouden waar ze zitten. Erg vermoeiend.. dat kan een voordeel zijn van het reizen met een camper maar op deze manier de reis maken lijkt ons nu toch prettiger.  Het valt ook op dat mensen hier (bijv. restaurantpersoneel, de buschauffeurs) super vriendelijk zijn! Daar kan Nederland nog wat van leren. We vragen ons af of het in 'de grote steden' anders zal zijn.
Prachtige landschappen zijn we vandaag voorbij gereden, uitgestrekte ranches.  En en al pick up trucks wat we zien en ook de Ford Mustangs vliegen ons om de oren.

Morgen op weg naar Las Vegas, een heel stuk over de snelweg, weer eens wat anders dan wat we de afgelopen dagen gezien hebben! 
Zo, nu probeer ik er nog wat foto's bij te zetten van Ipod's en Iphone + videocamera maar de internetverbinding is al een tijdje verdwenen dus wanneer dat lukt weet ik nog niet!
 
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Frank en Mirjam on

Hoi reizigers,
Hartstikke leuk jullie reisverslag. Vooral de foto's helemaal top.
Je leest wel dat het allemaal erg leuk, leeg en groots is. Ik begin zo langzamerhand wel nieuwsgierig te worden naar het Westernlijstje van Tessa.
We houdenjullie in het oog! Trouwens we hoorden dat een hiitegolf de USA teistert. Hebben jullie daar geen last van?
nog veel plezier en laat die camera maar snel maken.
gr
Frank

Use this image in your site

Copy and paste this html: