Villa Ridge - Lebanon

Trip Start Jun 23, 2013
1
8
14
Trip End Jul 04, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , Missouri
Thursday, June 27, 2013

Olin aamulla jo ennen yhdeksää Meramecin luolilla ja pääsin ensimmäisen, pienen ryhmän mukana hyvin kämp-henkiselle kierrokselle. Jesse James väitetysti piileskeli luolissa veljineen, mutta luolan ympärille luodut toinen toistaan uskomattomammat tarinat olivat ajoittain ristiriidassa keskenään. Kierros kulminoitui God Love American tahdittamaan manuaaliseen valoshowhun, jossa opastyttö naksutteli pariatusinaa valokatkaisijaa musiikin tahdissa. Itse luolasto toi mieleen Forumista Kampin Keskukseen rakennetun tunnelin, mutta stalagtiitit olivat kyllä varsin näyttäviä. Stalagtiitti aloittaa kasvunsa kapeana katosta roikkuvana putkena, jonka läpi tihkuu mineraalipitoista vettä. Mineraalit jäävät putken kärkeen ja kasvattavat sitä milli milliltä kunnes se ennen pitkää umpeutuu ja vesi alkaa sitten valua ulkopintaa pitkin tuoden putkelle lisää paksuutta. Mineraalit muodostavat myös lattialle stalagmiitin, joka kasvaa ylöspäin samalla kun stalagtiitti kasvaa alaspäin sitä kohti. Jossain vaiheessa ne sitten kohtaavat.

Kierroksella tutustuin hyvin onnellisen oloiseen pariskuntaan, joilla on yhteensä 9 poikaa. He vaikuttivat melkein vastarakastuneilta, mutta en huomannut kysyä pitkäänkö ovat olleet yhdessä, enkä nyt edes ymmärrä ovatko lapset yhteisiä vai eri avioliitoista. Kuitenkin miehen mukaan onnellisuuden salaisuus on nautinto ja hauskanpito. Hyvinkin järkeenkäypää. Luolan jälkeen päädyimme vielä samalle, puolen tunnin jokiristeilylle, joka teki visiitistä käymisen arvoisen. Luonto on täällä ihmeellisen upea. Risteilyllä nähtiin mm. kilpikonnia, haukka ja kookas vesilintu, olisikohan ollut "Great Blue Heron". Risteilyisäntänä toimi yläasteen luonnotieteiden opettaja ja palomies, joka vaikutti tuntevan aihepiirin hyvin. Hän halusi myös oppia mitä kilpikonna on suomeksi, ilmeisesti aika monella kielellä oli sen jo oppinut. Tästäkin asiasta tehtiin amerikkalaiseen tyyliin ohjelmanumero, mikä on positiivista Suomikuvan kannalta.

Ajelin kohtuullisen matkan kuuskutosta, jonka seuraaminen on välillä oma taiteen lajinsa. Kyltit ovat pieniä ja jos eksyy kauemmas esim. kauppareissun takia, on joskus vaikea löytää takaisin emotielle. Myös iPhone-sovellukseni edelleen pätkii, mutta kärsivällisyydellä senkin saa aina uudelleen käyntiin. Tomtom on korvaamaton apulainen ja se osaa jutella soljuvasti Ekimobilen kaiuttimien kautta. Musiikkikin vaimenee automaattisesti löpinöiden ajaksi. Autossa sattuu myös olemaan satelliittiradio, joka kuuluu häiriöttömästi kaikkialla paitsi siltojen alla. Kaikkea se insinööri keksii.

Kulutuslukemat auto ilmoittaa amerikkalaisen logiikan mukaan, eli montako mailia gallonalla menovettä on päästy. Luvut vaihtelevat meikäläisen kaasujalalla 40-45 MPG välillä, eli kulutus on tällöin siinä 5,25 - 6,0 l / 100 km, mikä on amerikkalaisittain sangen kohtuullista, kun huomioi auton massan ja tehon.

Tiesitkö muuten, että yhdysvalloissa saa ja pitää kääntyä oikealle punaisista liikennevaloista huolimatta? Siihen joutuu vähän totuttelemaan ja joka ikinen kerta tuntuu vähän tuhmalta. 1920-luvulta lähtöisin oleva Turn Right On Red-sääntö otettiin koko liittovaltion laajuiseen käyttöön 1973 ja 1979 energiakriisien vaiheilla tavoitteena säästää polttoainetta. Joissain risteyksissä on kyltti "No turn on red", jonka otaksun olemaan tarkoitettu suojelemaan jalankulkijoita. Amerikassa - tässä uuslukutaidottomien mekassa - enemmistö liikennemerkeistä on tekstuaalisia. Tekstit vaihtelevat väistämisohjeista sakoilla uhkailuun. Milloin on kiellettyä moottorijarrutus ja milloin alinopeutta ajaminen. Sääntöjä tuntuu olevan joka lähtöön.

Hotellilla seurasi hupaisa juttutuokio respan kanssa:

R: Where are you from?
E: Finland.
R: Is that in Europe?
E: Yes, in the north part.
R: What language do you speak? French?
E: We have our own language, Finnish.
R: Ah, ok. I like to learn about countries. We haven't had anyone from Finland here.
E: I guess Finns are not into Route 66. Do you speak any other languages?
R: I am from India so I speak Indian.
E: You mean Hindi?
R: Yes, Hindi.

Sanoin pari sanaa Hindiksi ja kaveri oli tyytyväinen.

Parasta:
 • Jokiristeily!
 • Hauskat ja onnelliset ihmiset
 • Stalagtiitit
 • Jättimansikat
 • Kivat T-paidat
 • Hyvä ystäväni maantie, joka menee kylien ja metsien läpi, yli kukkuloiden ja halki peltojen
Huonoa:
 • Niskassa tuntuu outo näppylä, jota pelkäsin jo punkiksi, mutta onneksi se olikin vaaraton
Opittavaa:
 • Kadulla pysy keskikaistalla ellet ole kääntymässä oikealle, jotta oikealle kääntyvät pääsevät kääntymään myös valon ollessa punainen
Slideshow Report as Spam
 • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

 • Please enter a comment.
 • Please provide your name.
 • Please avoid using symbols in your name.
 • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
 • Please enter your email address to receive notification
 • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: