2013-10-11 En fantastisk dag med nye oplevelser

Trip Start Sep 08, 2013
1
41
407
Trip End Mar 19, 2015


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of United States  , Minnesota
Friday, October 11, 2013

Dagen startede med blødkogt æg, Lurpak og rugbrød samt ost og marmelade på terrassen dekoreret med gule ahornb tlade og egern. Det var godt. Dorothy kom i sin Buick og tog mig med til Mall of America. Hun fortalte at ejeren havde fået ideen til stedet på en tur i Tivoli, København.
Han har så bygget 525 butikker og 50 restauranter udenom. Rutchebane og alle andre livsfarlige forlystelser er her også. Vi overværede en far og sø der ville prøve en helvedesmaskine, hvor man skulle have en bøjle klappet ned over skuldrene. De måtte dog opgive foretagenet, da farens mave ikke kunne maneureres  på plads.
Centralt i det hele var Lego. Lige udenfor havde Cirque de Solei stillet teltene op og i samme farver som det bagved liggende IKEA
Dorothy spenderede en punch og lidt snacks. Hun tog mig så med på en smuk tur til St. Paul, vi mødte Vagn ved Dannebod, han tog i mod os under et vajende dannebrog. Bygningen blev fremvist og det er tydeligt at fornemme den stolthed der hersker blandt danskerne over at have sådan et sted til eget brug. Masser af værelser til brug for grupper, store forsamlingsrum, rum til interessegrupper fx fremstilling af folkedragter og bibliotek, Stort køkken og spisesal. Noget af den oprindelige bygning var bygget som dansk alderdomshjem.
kig på: www.churchandlife.org  og fra Tyler www.danebod.org
Vagn tog mig så med til et udsigtssten over et Theater, se biller over Mississippi River.
Han kørte så en interessant rundtur med mig. Vi så universitetet, forskellige etniske kvarterer  og konsul Anelises hus, dog uden rigsvåben på facaden, men et stort Dannebrog. Vi kørte så hjem til Vagn som bor i en andelsbolig på 7. sal. Han har alle mulige fællesfaciliteter til sin rådighed uden at behøve forlade bygningen fx restaurant, fitness, bordtennis mv. Også frisør og et lille supermarked var der.
Jeg bliv præsenteret for mange beboere bl.a. tyskere men også en herre fra Aalborg.
Der var levende musik i restauranten, det viste sig at vi var ramlet ind i den lokale Oktoberfest med alt hvad dertil hører. Tuba, harmonika og trommer spillede til dans og salen var fuld af dansende glade mennesker. Vagn var vært og jeg fik en fantastisk mør steak med coleslaw og Miller-øl.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Birthe on

Kender Vagn Gert? Han har også gået på Ladelund. Først i 60erne.

Use this image in your site

Copy and paste this html: