Behind the scenes

Trip Start Oct 06, 2010
1
49
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Finland  , Southern Finland,
Sunday, October 3, 2010

Jokainen seikkailu alkaa askeleesta. Askeleesta kohti tuntematonta. Tulevana keskiviikkona tuo askel otetaan.

Oltiin tammikuun lopussa remontoimassa Antin kämppää, kun Anna-Marian kanssa aloimme keskustelemaan hänen vuoden matkastaan Australiassa. Samana iltana päätinkin sitten lähteä matkalle. Aluksi oli tarkotus mennä tekeen perinteinen Working Holiday-viisumireissu Australiaan, mutta matkasuunnitelmat ovat muuttuneet reilusti matkan varrella ja tässä vaiheessa en edes tiedä menenkö edes Ausseihin asti. Saatuani Laurin lähteen mukaan muutama kuukausi myöhemmin reissusuunnitelmat alkoivatkin muuttua pikkuhiljaa nykyiseen muotoonsa. Eli junalla Venäjän, Mongolian ja Kiinan läpi, jonka jälkeen Indokiinaan ja sieltä sitten eteenpäin jonnekkin. Tuuli kuljettaa ja junalla matkustetaan että sielu pysyy mukana, ainakin alkumatkasta. Oli mahtava fiilis kun Laurin mukaanlähtö varmistui ja sain tarvittavaa helpotusta yleiseen fiksaukseen, lähdön jännitykseen ja tietenkin jakamaan kuluja ja ennenkaikkea kokemuksia. Jokatapauksessa olisin lähtenyt, mutta en voisi tyytyväisempi kyllä olla nimenomaan tähän kokoonpanoon.

Koska ei omaa kämppää tai opiskelupaikkaa ollut tiellä, ei parempaa hetkeä lähtöön ois voinu keksiäkään. Onneksi sentään opiskelupaikka järjesty, niin ettei tarvi ainakaan työttömäksi palata Suomeen.

Muutama päivä lähtöön ja tunnelma katossa. Keskiviikkona noustaan Kampin vierestä lähtevään Venäjän linja-autoon (noin klo 11:00, vaihtelevaa tietoa) ja matkustaa sillä Pietariin. Töitä on tehty ankarasti koko intin jälkeinen aika, mutta perjantaina oli vihdoin viimenen työpäivä ja lauantaina käytiin vielä voittamassa puulaakifutisturnaus kavereiden kanssa. Ite ehdin tosin pelaan vaan siitä neljä peliä, mutta onneksi hoitivat pojan kotiin. Hyvä jätkät!

Järjestelyjen osalta on tullut otettua piikkejäkin ihoon yheksän reilun kuukauden aikana. Mutta nyt on suojauduttu niin koleraa, lavantautia, japanin aivotulehdusta, poliota sekä A- ja B-hepatiittia vastaan riittävästi. Mutta ei hätää, piikeistä seitsemän oli vaan rokotteita ja koleraa vastaan suojaudutaan erittäin maukkaalla drinkillä jota voisi kuvailla hapokkaaksi mutta samalla laimeaksi vadelmalimsaksi luissa tuntuvalla, pikantilla sivumaulla.

Viisumit on hankittu jo Venäjälle ja Mongoliaan. Passit odottavat nyt noutoa keskiviikkoon asti Kiinan suurlähetystössä. Toivottavasti myöntävällä päätöksellä varustettuna. Tiukalla päiväbudjetilla koitetaan mennä hauskanpitoa kuitenkaan unohtamatta. Enempiä jahkailematta, blogi aloitettu. Stay tuned.

-E-

Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Teemu on

Voi vitsi, että oon fiiliksissä sun puolesta.. Ei muutaku onnea matkaan ja pitäkää hauskaa.. Lisää tunnelmia odotellen!!

Use this image in your site

Copy and paste this html: