Eb & Kata Clubbing in Olomouc

Trip Start May 26, 2010
1
9
35
Trip End Jun 30, 2010


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed
In Ivo's appartement :)

Flag of Czech Republic  , Moravia,
Monday, May 31, 2010


Vi anlände till Olomouc 13 tiden och började gå in till centrum. Tills dess hade det gått ett par dagar sedan vi hade haft internet, så vi visste inte säkert att vi hade en plats att sova. Vi sökte upp en lunchrestaurang och åt och mejlade honom som jag kännde från Olomouc.Efter det gick vi omkring i centrum av staden, och klättrade upp typ 200 höga strappsteg med rinkor och allt till ett kyrkotorn. Sista biten var gallertrappor som var lite rostiga i kanten vilket krävde en del viljestyrka för mig. Från tornet fick man en bättre blick över staden och dess omnejd, i horisonten såg man hur landskapet i väst blev mera kuperat än det i Polen. Efter vägen ner (vilket gick till på en skild trappa i samma trapphus, dubbeltrappa liksom) hade man skakiga knän. Knäna har av och till varit lite ömma av allt klättras och tunga rinkor. Nacken likaså. Och nu har EB flunssa. Så det gäller kanske att börja fundera vad man gör.Efter tornet satt vi oss i ett café där vi smakade på en traditionell tjeckisk kaka som var jättegod, och jag drack aloe vera, vilket är bra för magen. Vi har också poppat gefiluspiller för att undvika fler av de obligatoriska resekrämporna. 

 Efter att caféet stängt gick vi och sökte en matbutik, men hittade ingen, alla hade stängt redan (kl var 20). Snart efter det ringde Ivo att vi skulle träffas och vi förde våra saker till hans lägenhet och for ut på öl med en massa psykologistuderande från universitetet. Olomouc var alltså mycket tydligt en studiestad och studentvänliga priser. 20 000 studerande i en stad som har hälften så många invånare som Åbo. Allt känndes tryggt och chilligt i staden, och människorna var alla vänliga. DEt var också trevligt att utbyta ett par ord med de lokala om deras bild av staden. Efter ölen på en irkkubaari så for vi vidare till en nattklubb som hette 15 minut. På nattklubben var bara studerande, såväl kunder som personalen och DJ:na. Vi blev också bjudna på någon grön shot som smakade tandkräm, men innehöll nog inte så mycket procenter, vilket var tur för vi skulle vakna kl 8 nästa dag. Men vi dansade en stund på dansgolvet, något man alltid verkar ha energi för. Perus MaFo-fiiliisNästa dag bar det av till tågstationen där EB tänkte glömma att det var idag som våra interrailbiljetter började fungera.

  
We arrived to Olomouc and wandered around in the city, and climbed up the churchtower with our backpacks and all. But worse than that was for me the a little rusty stairs that you could see through in the end of the climb. Euyh!But the views were worth the climb. In the evening we finally met Ivo who we were staying at and went out clubbing with his friends, which was nice as always with psychstudents :) Very friendly people, who bought us a green shot (i guess it was called "green" but in czech?) that tasted like toothpaste, it was quite yummy and not to strong for waking up 8 am for the train to Prague. Again, we were feeling how sad it was to only stay one day at a place and only briefly talking to people.
Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Icca on

D e så kiva att läsa va ni pysslar med!
O Kata, din locktång har varit i flitigt bruk :)
kram på er!

Habarina on

Jag läser också ivrigt :)

Lotta on

Det gör jag också, mera updates!

Use this image in your site

Copy and paste this html: