Ziplining (in Dutch) and coffee

Trip Start Mar 29, 2013
1
9
44
Trip End Jun 20, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow
Where I stayed

Flag of Costa Rica  , Province of Puntarenas,
Friday, April 12, 2013

Op speciaal verzoek nu eens een verhaal in het Nederlands (for those that do not master this language, there's always Google translate......). Afijn, vandaag was het idee om een wat andere dag te hebben. Nu eens niet door het bos lopen maar over het bos zoemen.
Zip-lining is erg populair in Costa Rica. Je hangt aan een lijn in een soort harnas en glijdt met een noodvaart door of over het oerwoud. Allebij de jongens hadden er erg veel zin in en ikzelf ook wel, Sarah met haar hoogtevrees had al in Melbourne besloten hier niet aan mee te doen (heel vreemd). Zij ging dus een koffie, suiker en cacao tour doen en wij met z'n 3en naar Adventura om te ziplijnen. 
Het bedrijf waar wij onze zipline ervaring gingen beleven had de langste en ook de snelste "Superman" lijn. We begonnen met een instructie en een paar korte liintjes om een beetje een idee te krijgen hoe het allemaal werkte; rechter hand met handschoen aan de lijn, linker hand aan het harnas, remmen met je rechter hand en uitleg over de handsignalen van de crew.
Hierna werden de trajekten wat langer, deden we wat abseilen en kwam dan eindelijk de "Superman". Voor de Superman (1.5 km in totaal) werd je horizontaal aan de lijn gehangen. Jack kon helaas niet horizontaal omdat hij te licht was en moest samen met een ander ventje "gewoon" naar beneden.  Beide trajekten waren geweldig maar moeilijk te beschrijven om voor jullie een idee te krijgen. Gelukkig hebben we een paar videotjes gemaakt en de clip van Willem op de langste Superman is op http://youtu.be/BzJXf2y0rjk (dubbel klik op de link hiernaast) te bekijken.
Alle 3 waren we het over eens dat Sarah de juiste beslissing genomen had om niet mee te komen! Als laatste deden we een Tarzan sprong wat een beetje op een bungee jump lijkt, maar in plaats van recht naar beneden en heen en weer stuiteren ga je recht naar beneden en ga je als een soort pendulum heen en weer.
Na al dit adrenaline geweld hebben we 's middags nog een stuk gelopen met het idee om de Quetzals (soort vogel) wat beter te zien. Helaas geen quetzal, wel een enorm groot insekt met een grote bek, een toekan en anderhalf uur inspanning. 

If you can't be doing with Google translate the abridged translation is: boys went ziplinging - it was great, Sarah would have hated it, watch the video - link above. 

Meanwhile, the non-thrill seeking Cook goes out on her own……… on the 'granny' trip to the La Trapiche coffee plantation.  I won't bore you with the details but it was a nice diversion for about 3 hours. Everyone on the trip was English – what does that say about us? I did get to have a good cup of coffee, make sugar, drink some sugar cane liquor (60% proof and not unlike Grappa), try some unprocessed roasted cacao (foul) and see another sloth.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

jan en eva on

Hartstikke leuke foto's en video.Zo te zien is het erg mooi in CR.We kijken elke dag naar jullie blog,heel bijzonder.Mzl. pa en ma

George Youssef on

Masterchef in action

Use this image in your site

Copy and paste this html: