Chinees vuurwerk

Trip Start Unknown
1
14
21
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Argentina  , Patagonia,
Monday, January 21, 2013

Ja hoor, het kan gerust nog groter. Denk je dat je al wel een behoorlijk gletsjertje gezien hebt, komt meneer Perito Moreno aankakken. En die Piet die kan me er wat van! Maar het is ook een kleine rotzak, want hij misleidt je waar je bijstaat. Afleidingsmanoeuvres...links even een brokje ijs dumpen, kijk je naar links...en ja hoor, rechts breekt een flatgebouw van 6 verdiepingen aan ijs af. Got ya! De rotzak....Chinees vuurwerk, af en toe een gunshot, hier en daar een gillende keukenmeid er tussendoor. Dat was het hoorspel van de groep Chinezen die zich onder die gletsjer verbergen denken we....
Ja, je wordt een beetje melig als je staat te wachten tot het onvermijdelijke gebeurt.

De Perito Moreno dus. Aan de voorkant 60 m hoog boven het waterpeil en eronder 120 m. Ongeveer 4 km breed. Elke dag komt hij 2 meter naar voren en dan breekt het ijs dus in etappes af. Ik moest denken aan die muntjes-schuivers op de kermis weet je wel. Dat effect.

En daar hebben we bovenop gelopen! Stijgijzers onder en gaan met die banaan. Dat gaf wel echt een heel andere impressie dan van de voorkant. Je ziet het reliëf van de gletsjer, diepe gleuven, gaten, rivieren. Het is een landschap op zichzelf. Je ziet ook zwarte gaten, daar zijn de steentjes die van de bergen af gekomen zijn in het ijs gesmolten, er als het ware in gezakt omdat ze warm worden van de zon. Blauwe meringue-toetjes overal. Heel apart!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Dreumel on ice on

Waauw, in welke wereld zijn jullie terecht gekomen???? Welke moeilijke opdracht hebben jullie met goed gevolg afgelegd om dit level te bereiken? Waar zit die geheime deur?? Mag je wel stiekem verklappen hoor, wij vertellen het niet verder! Het heeft iets weg van een game: steeds ontdek je kennelijk weer een nieuwe, geheel andere prachtige wereld.

Ziet er ontzettend gaaf uit. Helaas heb ik even niet op de pijltjes rechts gelet waardoor ik dagen in de veronderstelling verkeerde dat jullie het te druk hadden voor het bijhouden van de blog. Blijk ik ineens 5 verhalen gemist te hebben.

Enjoy!

En tot schrijfs

Christel on

ziet er erg gaaf uit allemaal!

Felipe on

Hey couple, what a fantastic trip!!!! Have a good time there...
We have to talk when you are back, i want to know...
Kisses

Floor en Mees on

Dag Lieverds,
Eindelijk tijd om tussen alle poepluiers en flesjes door jullie verhalen te lezen...
Voor jullie beeldvorming; terwijl het buiten echt Nederlands weer is, zit ik aan de keukentafel vol enthousiasme jullie avonturen te lezen...nou ja, voor te lezen, want Mees staat in zijn wipstoel bij me. Hij vindt het prachtig en kijkt aandachtig mee naar alle foto's en filmpjes!
Ik geloof dat de nieuwe Floortje Dessing is geboren, jeetje Con wat kan jij heerlijk verslag doen...echt smullen!
Het lijkt zelfs even dat ik zelf op vakantie ben, maar daar wordt ik abrupt uit gehaald als ik de aroma van een volle broek ruik...
Ja geniet maar lekker met z'n tweetjes, tis jullie enorm gegund!
Dikke kus van ons....

Use this image in your site

Copy and paste this html: