Bife de Lomo in Borrelnootje

Trip Start Unknown
1
7
21
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Argentina  ,
Saturday, January 5, 2013

Bariloche, ofwel Borrelnootje (vinden wij leuker klinken) was alleen al de moeite waard omdat we nu met rondgegeten buikjes voldaan in ons bedje liggen. Die Argentinos weten wel wat ze zo'n koei moeten doen. Op d'n braai drmee! En dan heb je Bife de lomo, overheerlijk malse biefstuk. D'n Henk uit Kerkdriel zou er jaloers op zijn.
Maar to the point (of 'a punto', dat is dan toevallig ook 'medium' in de Spaans), we zijn dus in Argentinië! Weliswaar via een andere grensovergang maar dat ging gestaag. Gisteren een beetje een reisdag gehad. Via Puerto Varas, waar onze 4wd hebben opgehaald, zijn we op weg gegaan richting grens. Geslapen in Puerto Fuy, een dorpje van niks, bij Hospedaje San Giovanni. Het stelde niet veel voor maar er stond een bed, veel meer heb je niet nodig. Vanochtend konden we de ferry nemen om vervolgens de grens over te steken. Dat ging soepel, eerst even wat tomaten verwijderd, dus sorry jongens, geen blog over Tomaten...(hoewel me dat wel leuk leek, maar toch maar gekozen voor en wat snellere oversteek).
De 4wd komt goed van pas met alle gravelwegen hier, is toch een stuk stabieler. Zeker als we het zuiden van Patagonië in gaan, waar we de Carretera Austral op Chileens gebied en de ruta 40 op Argentijns gebied waarschijnlijk veel zullen rijden. Dat schijnt al een mooie roadtrip op zichzelf te zijn. Maar vandaag was het al prettig rijden. We hebben de ruta de los 7 lagos gereden, met een lunchpauze in San Martin de los Andes. En nu dus in Borrelnootje (San Carlos de Bariloche). Veel plekken hebben hier trouwens grappige namen, die wij ook weer leuk vervormen (Panguipulli wordt dan bv Skipulli). Ja, je moet toch wat te doen hebben als je lange afstanden aflegt en je 'nu toch echt geen dier in het Spaans meer weet met de letter T'.
Kortom, eigenlijk heb ik niet zoveel boeiends te bloggen deze keer...oja, toch wel, Maxima en Willem-Alexander zijn hier vlakbij! We hebben ze niet gezien maar vroegen ons wel af of zij nou frikandellen meenemen voor familie in Argentinië. En of ze die überhaupt wel eens eten, een 'Frikandel Royal' of zo....en of prinsen en prinsessen bijvoorbeeld wel eens balkenbrei eten....
Nou ja, ik geloof dat ik maar moet gaan slapen nu, weltrusten!!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Cas on

hoi hoe is het leker eetun en de zon. fijn hoor ik zou dat wel willen ik hep nog wel een vraag. waarom hebben die statjes zulke grapige namen ? ik heb grood
nieuws! ik mag beeldje zwemmen! zaaterdag. ik mag bijna dus op voor diploma a.
groetjes cas

consuela
consuela on

Hoi Cassiebassie! Waarom hebben die stadjes van die gekke namen? Ik denk dat de gewone namen al op waren. En misschien ook wel om de toeristen te laten lachen...of om zelf te lachen als de toeristen de namen uit proberen te spreken..probeer maar eens uit te spreken: Panguipulli...moeilijk hè!
Goed hoor dat je beeldje mag zwemmen, veel succes! We zullen duimen! Knuffel van ons!

Ineke on

Hoi Consuela en Vincent! Interessant om jullie te volgen en .... Consuela je schrijft echt leuk! Het is wel wat jaloersmakend, eerlijk is eerlijk, zelf ga ik morgen weer aan het werk.
Ik vind dat jullie al veel gezien, ondernomen en beleefd hebben in die paar dagen. Blijf heerlijk genieten van de vrijheid, maar daar heb ik geen zorg over.......
Met liefs, Ineke

marjolijn on

Leuk leuk leuk. Kijk uit naar het volgende verhaal...

Roel on

Goh een playmobil kasteel verder met de kleine Argentijn Leon en jullie zitten alweer in een ander land! Argentino's en hun Bife, ja dat is smikkelen! Chris zit nu in een hempie met 19 graden in Spanje! Groeten Van Roel, want Leon moet nu al lang slapen en die moet ik nog weltrusten zeggen!

Christel on

Jaloers!
jullie zijn én in de zon én op supermooie plekken!
maar tis gegund natuurlijk!
ik zit nu niet meer in een hempie. Terug in NL en om jullie geluksgevoel te vergroten: het is grijs en nat!
Veel plezier met alles en straks de roadtrip. Hobbeldebobbel!

Bregje on

Wow consuela, wat een leuke verhalen! Geniet er lekker van met zijn tweetjes

liefs Breg

Use this image in your site

Copy and paste this html: