Frumoasa poveste s-a încheiat...momentan

Trip Start Jun 15, 2013
1
43
Trip End Aug 15, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Romania  , Cluj County,
Saturday, August 17, 2013

...şi am văzut atâtea locuri minunate încât încă ne mai tot minunam de ele. 
Tot ne gândim să facem un top al celor mai frumoase şi dragi locuri pe care le-am colindat. Asa că începem dezbaterea asupra celui mai cel, dintâiul loc.
Primul meu gând a fost Cambodia, Siem Reap pentru sălbăticia, naturaleţea, vechimea dar prospeţimea şi oarecum puritatea locurilor, precum şi a oamenilor pe care i-am văzut sau întâlnit. Primul gând a lui Clau a fost Wudangsan pentru frumuseţea munţilor, culoarea templelor, pacea maeştrilor, mesajele munţilor, multitudinea treptelor. În scurt timp ajungem la concluzia că ambele au fost minunate şi că ne-au rămas la suflet, ambele meritând primul rând din spectacolul lumii. Imediat ne zboară gândul la zecile, sutele, micilor, marilor, disciplinaţilor practicanţi de kung fu de la Shaolin Temple, la care adăugăm repede frumuseţea feliilor de stâncă de la Songshan Mountain. Şi după alte câteva minute de discuţii şi contraziceri cel dintâi loc aparţine mai multor candidaţi. Şi răsfoind prin amintiri ne aducem aminte de "pădurea" de stânci avatar de la Zhangjiajie unde am petrecut 3 zile în mare forţă. Dar Hanoiul cu a sa nebunie, dar Thailanda cu a sa minunată apă,dar Indonezia cu a sa faună şi apă curată cum am putea să le uităm? Puteau să lipsească oare de aici elefănţeii şi tigrii? Nici gând.
Văzând că nu putem să ne facem propriul nostru clasament, îl abandonăm şi declarăm bucuroşi că nici măcar nu vrem să facem un clasament deoarece ne-a plăcut peste tot.
Putem totuşi să zicem că cel mai simpatic popor, cel puţin pentru noi, din această experienţă , au fost chinezii cu a lor bunăvoinţă, timiditate, râs, curiozitate. Poate se datorează faptului că în China am umblat prin locuri mai puţin turistice sau poate datorită faptului că acolo am petrecut cel mai mult timp. Sau poate pur şi simplu ne-au plăcut datorită lor. Aşa că nu ne sfiim să zicem că cei mai simpatici ne-au fost chinezii. O altă concluzie care nu a necesitat nici o dezbatere a fost faptul că fiecare dintre noi s-a simţit cel mai călător în China: am umblat pe munţi, am umblat cu rucsacurile în spate, am umblat cu zeci de mijloace de transport, am umblat înainte şi înapoi în zadar în căutarea cazării, ne-am pierdut, ne-am regăsit drumul. Am umblat fără să ştim o boabă de chineză, am stat la hosteluri minunate, am întâlnit aventurieri simpatici.

Nici nu am ajuns bine că ne şi colindă întrebarea: de ce nu am mai stat?
În una din puţinele zile de când ne-am intors mi-am luat rucsacul în spate, pe Clau de mână şi am zis: "Hai, Hai să mergem înapoi!"...am ajuns doar până în holul blocului. Dacă tot nu putem să ne intoarcem acum atunci am sărit la următoarea întrebare: dacă nu acum, atunci când?
Aici se naşte din nou momentu în care începem să visăm din nou la locurile în care am fost, la cele în care am vrea să fim din nou şi la cele în care vrem să fim pentru prima dată.
Şi cum am văzut că câteodată visele devin realitate, continuăm să mai visăm pană ne săturăm.

Planeta Pământ eşti uimitoare! Să trăieşti frumos!
Ai tăi 2 locuitori, călători iţi mulţumesc!
Ioana & Clau
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Lori on

Minunate locuri ati vazut! Jos palaria pentru idee, excursie - sa aveti parte de multe din ele.
... si multumim pentru superfain-ul blog Ioana! Asa am putut fi si noi umpiq acolo unde ati fost si voi ...

calatorii
calatorii on

:) mersic de urari si aprecieri, mai ca ne-am porni din nou.
Eu zic data viitoare sa veniti cu noi si asa le traiti live ;)

Use this image in your site

Copy and paste this html: