Stadiul şi studiul pregătirilor

Trip Start Jun 15, 2013
1
43
Trip End Aug 15, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Romania  , Cluj,
Tuesday, June 11, 2013

Oare chiar mergem? ...dar oare chiar mergem până în China? Că de pregătit moral ne pregătim... dar chiar mergem?
Şi dacă chiar mergem de ce oare avem nevoie?...şi uite aşa începe împărţirea sarcinilor "de serviciu". Sarcina cea mai frumoasă la care ne-am înghesuit amândoi a fost căutarea locurilor pe care vrem sa le vedem. Ele fiind inspirate în general de către locuri atestate ca fiind Unesco World Heritage alături de zeci de imagini frumoase găsite de google. Imagini care ne-au facut căutarile mai uşoare, dar deciziile mai grele. 
De aici încolo a început organizarea. Primul pas a fost stabilirea traseului, estimarea timpului petrecut atât per ansamblu cât şi într-un oraş, munte, mare, autobuz, tren sau orice alt loc, mijloc de transport. A fost musai să vedem dacă ne putem permite traseul stabilit şi să facem o estimare a costurilor. De la avioane începând, trenuri, autobuze, cazări, intrări în diverse rezervaţii, palate, temple şi alte minunăţii pe care ne-am propus sa le vedem. 
Pregătirile noastre continuă cu stabilirea echipamentului necesar întregii călătorii. Cum traseul pare pe alocuri unul de anduranţă, a trebuit să facem rucsacii cât mai uşori ca să îi putem purta pe tot parcursul drumului. Aici un rol important au avut temperaturile şi vremea în general de la munte până la mare precum şi hainele necesare. Concluzia a fost că bumbacul nu are ce căuta în rucsacii noştrii, deoarece e destul greu, transpiri uşor în el, se spală greu, se uscă greu datorită umidităţii foarte ridicate si bine-nţeles a temperaturilor ridicate. Aşa că ne-am aprovizionat cu câteva tricouri sintetice quick dry, la fel şi pantaloni scurţi, lungi pe care să le putem spăla uşor de mână. Bagajele noastre sunt nici prea mari, că doar trebuie să le cărăm 2 luni, nici prea mici că trebuie sa ne întreţină 2 luni. Au incăput în bagaje câte 5 tricouri, 2 perechi de pantaloni scurţi, 1 bluza cu mânecă lungă, 2 perechi de pantaloni lungi, 1 pereche de şlapi, 1 pereche de adidasi, şosete 5 perechi, 1 pălărie, 2 costume baie la care se adaugă 2 rochiţe doar pentru mine...în mod cert.
De îmbolnăvit sperăm să nu ne îmbolnăvim. Dar dacă totuşi se întâmplă parcă ar fi de preferat să avem un paracetamol, algocalmin la îndemână că cine ştie ce bumbi or avea ei pe acolo.
În China ne-am gândit că o să fie mai greu să le explicam unde şi cum vrem sa ajungem într-un anume loc aşa că ne-am tradus cuvinte de bază în chineză, dintre care de departe cele mai importante au fost numele oraşelor. Ne-am făcut şi o listă a ambasadelor din locurile unde plănuim să ajungem, că cine ştie ce reuşim să facem pe acolo, poate reuşim să ne pierdem paşaportul şi nu am vrea să rămânem acolo "ilegal". Am citit că e neapărat nevoie să ducem cremă de soare şi ochelari de soare...aşa că i-am marcat şi pe ei. Spray-urile de ţânţari le-am lăsat ca sarcină de traseu.
Părem să fim destul de pregătiţi, cel puţin nouă aşa ni se pare.
În concluzie imediat pornim la drum cu: 2 paşapoarte, 2 bilete dus Cluj-Hong Kong, 2 rucsaci, 1 bagaj tehnologic şi cazarea pentru HK. Cât despre restul...rămân parte din intriga aventurii.

AMR.......puuuţţţţţţiiinnn!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: