Villarente

Trip Start Jul 24, 2011
1
23
41
Trip End Sep 21, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Spain  , Castille and León,
Friday, September 2, 2011

Leon hebben we net niet gehaald.
Vanmorgen gedag gezegd tegen een Duitse pelgrim, die met haar hond naar Santiago aan het wandelen was. Ieder op zijn eigen manier. Snel een bakker opgezocht en we konden aan de "vlakke" etappe beginnen. Waar we niet op gerekend hadden, boek niet goed gelezen, was een gringpad van 14 km lang. Opzich leuk maar het haalt de vaart er wel uit. Bijzonder was dat bijna de hele dag het looppad en het fietspad gelijk liepen. Zo passeerden wij vele lopers en was goed te zien hoe divers de lopers zijn van jong tot oud, van dun tot dik, met veel en met weinig kilo's op de rug, met hoge schoenen en op sandalen, zwijgend en zingend, in het rond kijkend of naar de punten van de schoenen, enzovoort. Omdat wij veel van die lopers passeerden konden we zien hoe veel er op weg zijn. Als loper heb je dat tijdens het lopen volgens mij niet in de gaten. Leuk was een korte ontmoeting aan een picknicktafel met twee spaanse meiden uit Barcelona. Beetje kletsen en natuurlijk waar kom je vandaan en hoeveel heb je al gelopen. Toen wij vertelden dat we uit Hollanda waren komen fietsen vielen de monden open. Hebben jullie kinderen? Ja 2 dochters. Die zullen jullie wel bewonderen, als ik jullie dochter was zou ik dat in ieder geval doen. Mooi.
En nu zitten we in een Auberge in Villarente. 12 kilometer voor Leon was het genoeg. 85 km en maar 300 hoogte meters. Zoals gisteren al gezegd, de molshoop komt steeds dichter bij.
Het wachten is nu op het pelgrimsdiner.

Joop. 
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

rene_sabine
rene_sabine on

Wenn Ihr noch Zeit und Lust übrig habt, so empfehle ich Euch unbedingt über Finisterre (Sonnenuntergang) und nach Muxia (Santuario da Barca & Monte da Coruña) zu fahren. Unbedingt lohnenswert!

Wendy on

Apetrots!!!

Use this image in your site

Copy and paste this html: