Buenos Aires deel 1

Trip Start Dec 28, 2010
1
5
23
Trip End Jun 21, 2011


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Argentina  , Capital Federal District,
Thursday, December 30, 2010

Hallo allemaal,
Dit is dan het eerste officiŽle bericht op ons reisblog vanuit ArgentiniŽ. We schrijven dit bericht vanuit het vliegtuig van Buenos Aires naar Ushuaia. Nou ja ik (Bas) dan, want Chantal ligt knock-out met haar hoofd op het vliegtuigtafeltje te slapen.

De reis naar ArgentiniŽ verliep voorspoedig, al was deze erg lang. Eerst zijn we in 11 uur van Schiphol naar Houston gevlogen, waar we een tussenstop hadden van ruim 7 uur. We werden hier opgehaald door Dirk Jan, een kennis van vroeger van Chantal. Dit was erg leuk en brak de reis enorm. We zijn naar een Sportsbar gegaan waar we snel wat hebben gegeten, paar biertjes gedronken en daarna nog even bij zijn familie langs. Na een vertraging van ruim een uur zijn we in nog eens 11 uur na Buenos Aires doorgevlogen.

Snel ingechecked in een basis hotelletje om vervolgens de stad teverkennen. De eerste indruk is dat je je een Europese stad waant. Het weer is fantastisch en de architectuur mooi. Het enige probleem wat we hadden was dat de pinautomaten het nergens deden, dus het kostte enige moeite (zo'n 8 banken verder) om peso's te pinnen.... En dat terwijl we ontzettende trek en dorst hadden. Daarnaast blijkt dat Engels hier praktisch niet gesproken wordt, onze Spaanse lessen komen goed van pas, we kunnen ons redelijk redden.

's Avonds zijn we via Asmallworld uitgenodigd voor een diner in de Rumi (mix van club/restaurant). Op het diner waren zo'n 35 man aanwezig met zeker meer dan 10 nationaliteiten. Clubs in BA zijn niet druk voor half 2, dus we waren uiteindelijk ook pas rond 5 uur thuis.

De dag erna hebben we de stad nog wat verder verkend. De Dakar vertrekt op 1 januari vanuit BA en alle auto's stonden voor keuring klaar. We zijn daar dus even gaan kijken. Het bleek dat er veel NL teams mee gaan doen en hebben dan ook nog twee teams even in het Nederlands succes kunnen wensen. Verder Parque Olanda bekeken en uiteindelijk op een leuk terras geeeindigd in Palermo Soho. 's Avonds gegeten bij naar zeggen het beste steakhouse van BA: La Cabrera. Dit was inderdaad een van de beste meest sappige stukjes vlees die we ooit hebben gegeten. De wijnen zijn ook werkelijk fantastisch en goed betaalbaar.

Nu zij we op weg naar Ushuaia om morgen met de boot te vertrekken naar Antarctica. We kijken hier al maanden naar uit en kunnen niet wachten om te vertrekken! Maar eerst nog oud en nieuw vieren. Het zal waarschijnlijk niet heel spannend worden, maar dat maakt ons niet uit. We meer bezig met wat komen gaat.

De komende twee weken geen updates, want we zijn volledig geÔsoleerd van de wereld. Daarna krijgt iedereen een uitgebreid verslag en kunnen we hopelijk de mooiste foto's die we ooit gaan maken met jullie delen.
Voor iedereen alvast de allerbeste wensen voor 2011!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

Oma on

Hoi Bas en Chantal,
Wat leuk dat jullie het zo naar je zin hebben. Veel plezier en geniet van jullie reis.
Liefs oma.

Bar on

Wat heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! Nu op naar de kou. Ben heel benieuwd naar de foto's en het verslag over twee weekjes. Dikke kus!

sonjabijlard@hotmail.com on

Lieve Chant en Bas,
Leuk verslag en dito foto's. En wat een waanzinnige lekkere vlees/kaasschotel zat Chant te verorberen !
Nu even radiostilte maar we kijken uit naar het verslag en de foto's van Antartica. XX

Wiemer on

Gelukkig nieuwjaar. Antarctica lijkt me daar een prima start voor. Is het trouwens niet heerlijk om even 2 weken 'los' te zijn van de rest van de wereld?

Have fun!

coen on

goed om te horen dat jullie het nu al zo naar je zin hebben! Ben benieuwd naar de verhalen uit antartica!
gr coen

Suzanne Eiking, Receptie Mercer on

Lieve Chantal en Bas,

Het ziet er prachtig uit, en wat een heerlijk eten zeg!!! Ik hoop dat jullie nog heel veel mooie dingen gaan meemaken en lekker genieten ervan.
Chantal, we missen je hier hoor!!!

Doe voorzichtig samen en ik hou je blogg in de gaten.

Dikke kus Suus

Use this image in your site

Copy and paste this html: