Herfst en Winter in Wenen

Trip Start Jan 01, 2005
1
7
9
Trip End Jan 01, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Austria  ,
Friday, January 6, 2006

Herfst en Winter in Wenen

Kat was in oktober en november zo ongeveer de hele week voor Krauthammer onderweg ergens in Europa en kwam dan vrijdagavond weer eens om de hoek kijken. Verder stond de herfst stond weer in het teken van bezoek uit Duitsland en Nederland. Eerst waren Heidi en Arnold (oom/tante van Kat) er, toen Opa & Oma (van Kat's vaders kant, toen Erik & Miriam uit Nederland, Rob en Ada uit Nederland. In november zijn Micha en Mireille toen nog langsgeweest. Super gezellig allemaal in ieder geval! Voor Kat haar verjaardag zijn we naar Budapest geweest. We moesten daar toch 'toevallig' allebei zijn voor ons werk en toen hebben we er direkt maar een paar daagjes van gemaakt. Mooie stad, het ziet er daar in sommige delen compleet westers uit, maar als je dan in de buitenwijken of buiten de stad komt, zie je toch duidelijke de O-Europese roots. Heerlijk gegeten op een hippe boot in de Donau, waar het hele restaurant spontaan Happy Birthday begon te zingen, toen een verjaardagstoetje voor Kat met vuurwerk opgediend werd. Rare jongens, die Hongaren....;-)

De eerste week van december zijn we lekker een weekje gaan skieen iun Obertauern. We proberen het er nog van te nemen deze winter, want ons plannetje is een beetje om volgend jaar herfst/winter te gaan verkassen (misschien naar Frankfurt, maar misschien ook wel gewoon lekker terug naar NL). We zaten in een hotel waar we vorig jaar ook al eens waren geweest, met sauna en bubbelbad en heel lekker eten. Het was de week ervoor net begonnen met heel hard sneeuwen, dus we hadden echt super-condities. We hebben niet elke dag vol doorgeskied, maar het er lekker van genomen, gelezen, bijgekletst (het voelde alsof we elkaar lang niet hadden gezien door dat vele reizen....) etc. Ik ben de week daarna nog een keer met Nike in Obertauern geweest, nog een dagje op de lange latten (ja, Oostenrijk heeft zo zijn voordelen).

In Wenen barstte het natuurlijk ook weer van de kerstmarkten. Dan krijg je echt het typische Wenen-gevoel, kerstbojmen, lampjes, sneeuw op straat, glühwein uit stenen mokken, geen wonder dat er hele busladingen met toeristen rond de kerst in Wenen gedropt worden.

Kat is de week voor Kerst naar Uli gegaan en heeft de hele week koekjes gebakken en van het Bärbachgevoel genoten. Ik ben haar op 23 december op komen halen en op de 24e zijn we naar NL gereden om Kerstavond bij Ag & Mat door te brengen met Asoek & Paul + kids, Ada & Rob en Erik & Helwart, die terug waren van de boot (ze overwinteren dit jaar in Turkije). Was heerlijk om iedereen weer te zien, ik realiseerde me dat ik dit jaar maar 2 weekenden in NL was geweest. Tijd dus om veel mensen weer te zien! We sliepen trouwens bij Gus & Kim, die zelf voor de Kerst in California waren. Eerste Kerstdag waren we bij Rob & Ada, 2e bij Sunna en Nils. De rest van de week hebben we elke dag vrienden getroffen, heerlijk om weer even bij te kletsen. Toen merkte ik dat dat toch eigenlijk het grootste nadeel is van in het buitenland zitten: ver weg van de mensen die je dierbaar zijn. We hebben hier inmiddels ook wel een (klein) sociaal cirkeltje opgebouwd, maar dat is toch heel wat anders dan de mensen die je al jaren kent en waar je meteen 'de diepte mee inkunt'. Nou ja, misschien toch maar weer naar NL dan..... Overigens was een week veel te kort om iedereen te zien die we graag wilden zien, maar ja komt dan volgende keer wel weer.....

Met Oudejaar zijn we met een groep van 15 man naar 11 geweest om te eten en te feesten. Super avond, heel gezellig en wilder naar mate de avond vorderde. Op 1 Januari bij Gus & Kim de wonden gelikt (zij hadden het niet meer gered naar het feest, want ze zaten 8 uur vast op Washington airport). Ik ben 2 januari teruggereden door de wilde sneeuwstormen naar Wenen en Kat is naar Zwitserland gevlogen voor de 2-jaarlijkse Krauthammer training in Leysin.
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: