April: De lente komt naar Wenen

Trip Start Jan 01, 2005
1
4
9
Trip End Jan 01, 2007


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Austria  ,
Friday, April 1, 2005

Lente in Wenen

We komen langzaam een beetje in het ritme met zijn tweeen. Kat is nog veel aan het reizen x-cross door Europa, maar de weekenden samen zijn heerlijk! We zijn lichamelijk een beetje van slag, aangezien we sinds begin april met een 'schimmel-dieet' zijn begonnen, waarbij we geen suiker mogen eten. Best heftig. We hebben gemerkt dat we allebei al een tijdje last hebben van die vervelende 'schimmel', waar we achter kwamen toen een natuurgeneeskundige ons 'door heeft gelicht'. Deze schimmel leeft van suiker, en iedereen heeft hem in zijn/haar lichaam. Door factoren als stress en een onregelmatig leven (.....) komt hij bovendrijven. En daardoor ben je vaak moe en kan de stoelgang van slag raken (wat ik zeker ook merkte).

Dus nu 6 weken zonder suiker, koemelk, tarwe, en alcohol (de zwaarste test....). En dan mag je dus bijna niks meer, blijkt. De hele dag droge Wasa crackers met geitekaas en 's avonds brocolli, rijst en geen toetje. Afzien dus. We voelen ons na een paar weken nog niet echt veel beter, maar de schimmel blijkt al bijna weg te zijn (is dus toch ergens goed voor...) Nu maar kijken hoe het verder gaat.

Hoe loop je de marathon met een schimmel
De voorbereiding op de marathon wordt daardoor ook pittiger. Ik heb al een paar keer in de weekenden meer dan 3 uur gelopen, en Kat 2 uur. Dat zijn toch andere niveau's waar je dan in terecht komt. Na 2,5 uur ging een beetje het licht uit (ik mocht ook geen Powergel o.i.d. eten, werk dan met moeite een banaan weg) en ik heb me toen nog maar nog een uur voortgesleept. Toen ik thuis kwam, heb ik eerst 2 uur uitgeteld op de bank gelegen en daarna 3 kilo aardappelen gegeten (die mogen we wel). Nou ja, nog een keer lang lopen volgend weekend en dan moet het genoeg zijn......

Met Nils en Sunna op de gletscher
Eindelijk was het dan zover: Nils en Sunna kwamen naar Wenen om nog een weekendje skieen op de gletscher mee te pakken. Lekker ze te zien. Wij zaten net in onze eerste 'schimmelweek', dus samen een glaasje wijn zat er niet in, maar de gezelligheid was er niet minder om. We zijn naar Kaprun gegaan en de omstandigheden waren fenomenaal.... Het had een week ervoor nog 40cm. gesneeuwd en we hadden volle bak zon. Ik mag het van Kat niet meer hardop zeggen, maar dit waren echt optimale skiomstandigheden..... Nils en Sunna brachten geluk denk ik (of namen lekker weer uit NL mee, wat natuurlijk zelden is). Zondag waren we weer terug in Wenen, waarna N&S op maandag nog een dagje zijn wezen shoppen, apfelstrudels eten en lanterfanten.

Koninginnedag
Koninginnedag was natuurlijk een absolute must, dus daarvoor zijn we terug naar NL gegaan. Omdat we nog altijd op schimmel-rantsoen waren, was het deze keer wel anders dan anders..... We sliepen bij Gus&Kim, die ook nog andere maatjes uit LA overhadden (die wij ook kennen), was erg gezellig. Met K-Nacht de stad in geweest en een blowtje gedaan i.p.v. het normale bier (uitroken die schimmel). Ging ook goed. Op K-dag de 'gewone' route (V-park, grachten, Jordaan) gedaan en 's avonds nog naar Mart&Fem toegeweest (Fem zat met dikke buik thuis, terwijl Mart zich in de stad liet vollopen ;-) De volgende dag had Kat bij Gus&Kim een verrassingsbrunch georganiseerd voor +- 20 vrienden, wat natuurlijk absoluut super was! Tijd niet gezien, lekker bijgekletst. 's Avonds nog bij Ag&Mat langsgewesst, waar Rob&Ada ook waren om te eten. De volgende dag weer vroeg in het viegtuid terug naar Wenen..... Wat een maand!
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: