Erittäin hyvää puuterisettiä

Trip Start Dec 27, 2011
1
2
15
Trip End May 05, 2012


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of France  , Provence-Alpes-Côte d'Azur,
Wednesday, January 4, 2012

Kyllä on ollut hienoa settiä!! Nyt sataa viime kaudenkin lumet ja on esitetty toivomus, että huhtikuun loppuun antaa palaa vaan samalla mitalla. Viikko meni, että päästiin kauppaankaan, kun tiet ollu niin tukkeessa. Matka on kolmisen kymmentä kilsaa Brianconiin mutta tie menee Lautaretissa 2058m korkeudessa ja siellä muuten usein tuulee, joten lunta pukkaa äkkiä tien täyteen. Jos joku elää hengen ravinnolla ni me ollaan eletty vallan mainiosti puuterin voimalla!Mitäs me ollaan laskettu? Mahtavaa metsäpyydaa parina päivänä. Niin makeeta, kun tammikuussa täällä ei oo kuin paikalliset, kausilaiset ja vähän randoja niin koskematonta riittää. Suomiporukkaankin törmättiin Reuterin johdolla. Yks päivä mentiin ihan koirien ehdoilla, että nekin pääs avaamaan kauden ja vitsi sitä riemun määrää. Dogi ulisi ilosta koko matkan ylhäältä alas ja aina, kun taukoiltiin, niin se kirmas antamaan molemmille lipasun naamalle kiitokseksi. Vuodessa tuntui kaveriin tulleen jopa sen verran järkeä päähän, ettei kirmannut koko ajan edes alle. Ehkä tänä vuonna säästytään eläinlääkärireissulta, kun kukaan ei pääse laskemaan Dogin yli! Dägä muisti väistämisentaidon kuin unelma ja vitsi se on hellyttävä, kun traversella uhrautuu ja hyppää umpihankeen, ettei lautailijoilta vaan lopu vauhdit.

Eilen oli major siisti päivä, kun päästiin ylös jopa ekoihin hisseihin ja saavutus oli toka hissi, toka koppi. Vallonin korkkausta!! Kolme mahtavaa laskua Vallonissa omaa jälkeä ja sen jälkeen päätettiin lähteä kattomaan miltä Chirouzen mestat eli Orciere näyttää tänä talvena. Aina vähän jänskättää, kun ekaa kertaa menee, että mitenhän lumi on kaikkiin kruksimestoihin, jääkuruihin ym. asettunut mutta todella pienellä välppäämisellä selvisi. Varsinkin, kun jopa minä uskalsin dropata puulaskeutumisenkin, niin tällä kertaa ei tarvinut kaivaa edes köysiä repusta, kun ei menty isosta laskeutumisesta. Se lasku oli niin täydellinen! Ei petä kyllä koskaan. Monta reittiä sieltä oli ihan laskettuja mutta meijän oma spessumesta oli taas ihan koskematon ja tykitettiin niin hyvää koskematonta pyydaa, aijai! Joutu huutaan monta kertaa jihaaaa!!! Kyllä tällänen kauden avaus kelpaa, kun ihan joka päivä on laskettu koskematonta.

Taisin juuri viime päivityksessä asettaa toivomuksen, että jos ei tänä vuonna jouduttaisi lifesavereiksi. No ulkomaalaiset kaverit hoitivat sen tällä kertaa meidän puolesta. Again jotkut kaksi espanjalaista oli lähteny seuraamaan jälkiä Chirouzen laaksoon. Kerrataan vielä uusille lukijoille, että periaatteessa sieltä ei pääse alas ilman köysiä. Laakso on ihan jees turvallinen, kun tietää mitä tekee ja tuntee reitin mitä laskee. Siellä on monia eri variaatioita ja todella killeri mestoja, jos eksyy väärään paikkaan. Ikävä kyllä olemme harvase kerta auttaneet sieltä porukkaa alas, pelastaneet viime vuonna venäläiset aika varmalta kuolemalta pimeän tullen kovassa pakkasessa ja muutama vuosi sitten auttaneet shokissa olevan ryhmän pois, kun heidän ryhmästään yksi oli pudonnut monen sadan metrin pudotuksen kuolemaan. Tällä kertaa espanjalaisille sankareille oli käynyt hyvät. Laakso on aivan mahtava ja niin houkuttelevia jälkiä on iso houkutus lähteä seuraamaan vaikka niin ei tietty ikinä saisi tehdä. Kaverit olivat laskeneet päivän päätteeksi isot puuterikentät ja päätyneet pudotuksille, jossa tarvitaan köysiä. Ei ketään enää tulossa, ei puhelinta, että voisi soittaa kopterin avuksi. Sankarit yöpyivät jossain kallion kolossa ja vissiin jonkun lumiluolan pykäten..luojan kiitos oli leuto yö. Aamulla ulkomaalaiset kaverimme löysivät heebot kiipeämässä ylöspäin ja hengissä olivat siis selvinneet yöstä. Varmaan aika todella karu fiilis mutta onneksi on ollut todella lämmintä. Kommentit olivat jotain tähän suuntaan "Luultiin kuolevamme mutta vitsi mitä pyydaa!!!”. Kertoo, ehkä jotain!

Tänään hissit olivat kiinni ja otettiin väliin Kiteily-päivä. Suunta kohti Lautarettia ja kyllä oli alkuun vähän pupu pöksyssä, kun viereisen Serre Chevalieren tuuliennusteet näyttivät 50km/h. No ei siellä niin kovaa tod tuullu mutta kauden avaus aina jänskättää. En oo ennen ees vetänyt puuterilumella mutta mulla oli onneksi sukset niin homma jopa toimi. Lauta ja puuteri onkin jo Valtterin heiniä. Ihan jees me vedettiin alkukankeuden jälkeen ja ainakin oli hauskaa.

Sen jälkeen käytiin jopa kaupoilla Brianconissa, kun jo Lautaretissa kerran oltiin. Jotenkin se on vaan aina niin siisti fiilis vetää tuttu rundi: Aldin laatikkokauppa, Makkosen burgerit, Andaskan urheilupuoti ja Geant supermarket. Nyt on ekaa kertaa viikkoon tässä talossa jopa ruokaa!

Mitäs muuta? Eilen oltiin istumassa iltaa pizzalla Bois de Feessä, kun Crevasse tuli mestoille. Uusi vuosi meni mukavissa merkeissä Graven hurjan baaritarjonnan parissa. Ensin oltiin Macoombassa shampanjan kera ottamassa Uusi Vuosi vastaan. By the way, Macoomba on tällä kaudella auki vain spessuiltoina. Eivät enää jaksa pyörittää settiä, kun Sergiolle syntyi se lapsi, jonka nimi on muutes Mercedes! Sitten siirryttiin K2 pubiin, jossa paikallinen bändi hoiti illan musisoinnin. Ihan hauskaa meininkiä..paljon ulkkiksia. Suomipoppoota tietääkseni mestoilla onkin nyt kauden vain Valtteri ja Anki kokonaan ja tavalliseen tyyliinsä reissaillen minä, Jenni ja Ville. Crevasse tuli pari päivää sitten viikoksi ja Markku tänään. Huomenna mennäänkin Ankille dinnerille Suomipoppoolla.

Niin ja kaikille: Edelleenkin tervetuloa mestoille! Saa tulla vaan hengaamaan (Esim. Derby toimii aina!), saa tulla suomirinnelaskutaidoilla, niin mennään tsekkaan kaikki lähellä olevat keskukset rinnehiihtoa ja kaikki Gravelaskusta innostuneet..ei tää oo niin pelottava paikka..mennään peruslaskujen kautta!  Ite oon mestoilla taas 20.1 alkaen reilun viikon, 17.2 parisen viikkoa ja koko huhtikuun, jiihaa!

Jepujee..nyt sängyn pohjalle ja aletaan tsekkaan Dexter-sarjaa ja pieni venyttely vois tehdä terää. Huomenna lupaa 40cm uutta lunta, aika sick! Ikävä kyllä kovan tuulen kanssa, joten saas nähdä onko hissit kiinni ja mitä kivaa keksitään mutta nyt ainakin dumppaa!     
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: