The Beach

Trip Start Jun 09, 2012
1
4
14
Trip End May 06, 2013


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Australia  , New South Wales,
Thursday, August 9, 2012

Hi !

Er is alweer een week voorbij, en veel gebeurd!

Willem moest een paper inleveren, en kreeg een 8.6 op zijn eerste paper. Netjes, want master studies in Sydney zijn pittig. Nadat de laatste paper was ingeleverd hadden we weer even tijd om leuke dingen te doen! En we hadden geluk met het weer, een paar dagen zon en 22 graden!

In het weekend zijn we naar Bondi Beach geweest. Het strand zelf is niet zo bijzonder, maar de kustlijn is erg mooi! We hebben er een heel eind langs gewandeld, samen met veel hardlopers en touristen. Ook verkoopt de ijscowagen erg lekkere en erg grote ijsjes! Daar heb je wel genoeg aan als lunch.

Dinsdag zijn we naar Manly Beach geweest.. We kwamen aan op het strand, en bijna meteen zagen we dolfijnen zwemmen langs de kust! Ze waren een beetje met de surfers aan het spelen. Echt super leuk!!! We moeten vaker naar Manly! Het strand is mooier dan Bondi, maar de kustlijn is minder mooi. Wel is er een mooi baaitje een eind verderop waar haaien blijken te zwemmen. Een van Willem's studiegenoten had hem getipt dat het broedseizoen is, en er daar nu jonge haaien zwemmen. Shelly Beach, klein strandje, lekker rustig. Willem ging snorkelen om haaien te zoeken en op een gegeven moment kwam hij omhoog, twee duimen in de lucht! Een Copper Shark was onder hem doorgezwommen. Hij kwam super enthousiast het water uit, nog enthousiaster dan toen ik de dolfijnen zag. Toen Willem was opgedroogd zijn we een stukje gaan wandelen en kwamen we terecht in het Sydney Harbour national park. Een groot stijl gebied met planten, paadjes en veel vogels. Er zat vroeger een soort verdedigingsbasis.

De volgende dag was ik ook vrij, en zijn we naar het Maritiem museum geweest. Binnen viel het nogal tegen maar de schepen buiten waren wel leuk om te bekijken! De Batavia in Nederland is leuker om te zien ;).

We gaan straks ff onze vakantie in september regelen! :D Willem heeft bijna twee weken vakantie door geluk met de tentamendata. Nu gaan we een auto huren en langs de kust naar Brisbane rijden.

Verder hebben we gewerkt, gestudeerd en thuis gemist ;)...
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • Please enter a comment.
  • Please provide your name.
  • Please avoid using symbols in your name.
  • This name is a bit long. Please shorten it, or avoid special characters.
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Comments

saskia/steven on

weer leuk verhaal, en magnifieke foto's vindt onze persfotograaf. Geweldig dat jullie zoveel leuke dingen kunnen doen naast alle besognes. Ander baantje komt vast ook wel weer en dan doe je weer wat anders en een australian recommendation is ook niet gek op je CV! Wel wat meer Anna op de foto in plaats van kaptein Nemo.

suzanne-pascal
suzanne-pascal on

Ha, mooi verhaal! En lekker temperatuurtje zeg! Zijn jullie ook de zee in gegaan bij Bondi? Die golven daar zijn echt superleuk om in te springen :)

WillemenAnna on

Voor Anna was het water nog te koud maar ik heb wel gezwommen bij Manly en Shelly beach, bij Bondi heb ik alleen nog pootje gebaden. Maar aangezien het nu warmer aan het worden is ga ik de volgende keer dat ik weer bij Bondi ben ook lekker zwemmen..... en Anna, die gooi ik er gewoon in :)

Crocobil on

Nice number for your paper, keep on going dude.
Yo Manly, you've got a new job already and is it a casual one??
You wrote some dolphins were playing with surfers. Wonder if they took the surfers on their muzzles and keep them high (tell me when you're back).
Wowwwwwwwww man, swimming with some sharks, that's coooooooooooooooool dude.
By the way, I read you put up 2 fingers for seeing Copper. Did Copper eat the other 10?? Wonder how you get it done for filling up your other papers you've to submit.
Have fun and till the next time.

Greet, Croc

Use this image in your site

Copy and paste this html: