Egyszer fenn, egyszer lenn...

Trip Start Jun 24, 2004
1
29
43
Trip End Ongoing


Loading Map
Map your own trip!
Map Options
Show trip route
Hide lines
shadow

Flag of Mali  ,
Wednesday, December 29, 2004

Reggel eleg koran sikerult felebrednunk, es gyonyoru volt latni a sziklakat a hajnali fenyben... Azt tudtuk, hogy a sziklak tetejen vagyunk, merthogy ugye 'fent' kezdtunk, de ugye sotetedeskor semmit nem lattunk a tajbol... egesz Begnimato a sziklakra epult. Gyors reggeli specialis sos fankokkal :-) aztan korbejartuk Begnimato-t, mielott tovabbindultunk volna.

Ismet egy kis taska nelkuli testedzes a sziklak tetejere, de a kep ami ott fogadott, hat nem semmi... en magam eleg magassagmanias vagyok, szoval el tudtam volna tolteni jo nehany orat, napot csak bamulva a tajat... Remelem a kepekbol egy kicsi legalabb visszajon, de valami hihetetlen latvany tarult elenk... Peter nem sokaig birta, mert nem kronikusan, de vannak gondjai a magassaggal, de nekem nem kellett ketszer mondani, hogy a szikla szelerol bamuljak magam ele ;-)

Teljes ralatasunk volt Begnimato-ra is, es erdekes volt latni az egyes reszeit, ahogy a kulon vallasu emberek elkulonulve laknak... Kozelebbrol mi a katolikus reszt tudtuk korbejarni, vegignezve a szokasos helyeket, meg nehany specko hazba beterni persze colonut kisereteben :-)

Rovid falujaras utan folytattuk az utunkat a kovetkezo faluba, ami meg szinten fent volt: Indelo. Itt semmi kulonos nem tortent, egy kis pihi, rovid korut a faluban, de innentol vart meg erdekesebbe, merthogy ugye 'egyszer fenn... egyszer lenn'; a kovetkezo allomas mar a sziklak labanal levo Yaba-Talu, viszont lift nincs a sziklak oldalan, ugyhogy csak hajra :-) Ha az ember jobban belegondol eleg veszelyes mutatvany volt lejonni a hegyrol, de Aly jonehanyszor megjarta mar, ugyhogy nem volt gond... Foleg nekem nem, merthogy Aly -- mondvan, hogy lefele nem olyan egyszeru menni -- cipelte az en taskamat, en meg az o kis valltaskajat meg a kamerat :-) Igy is felelossegteljes volt a szerepem, vigyazni a kamerara, hogy ne seruljon, ahogy maszunk lefele a sziklakon...

Kalandos, gyonyoru, 'sosem gondoltuk, hogy egyszer leerunk' utunk volt, de a vegen jol megerdemelt ital, meg ebed vart minket Yaba-Taluban :-)

'Rovid' par oras pihenonk utan aznapra meg egy 4km-es seta lett volna mar sima terepen a sziklavonulat labanal egeszen Ende-ig, ami Aly szulofaluja ;-), de persze Aly ismer mindenkit, igy rogvest szerzett nekunk ingyen jaratot szamaras, meg tehenes kocsin :-) ugyhogy a pihenes utan tovabb ucsorogtunk a kocsikon, es vizslattuk a tajat.

Egesz jo idoben sotetedes elott (!) Ende-be ertunk, ami aztan teljesen turistafalu, szinte egy nagy vasar az egesz, tele rengeteg arussal a mindenfele Dogon holmikkal... ok aztan tenyleg fel vannak keszulve a turistakra :-)

Ez Ende, Aly szulofaluja... itt is elfoglaltuk a helyunket, es most volt alkalmunk a teton aludni, es igaz, hogy Peter benathasodott, es inkabb a hazat valasztotta, de nekunk Marlyval, nem kellett ketszer mondani, hogy a teton aludjunk... Igy kettonknek a halozsakom meg jo is volt a hideg ellen is :-)

Fincsi vacsi most sem maradhatott el, aztan kis kikapcsolodas, dumcsizas a petroleumlampa fenyenel... merthogy azt nem is mondtam, hogy arra mar az elejen fel voltunk keszitve, hogy egesz Dogon country teruleten nincs aram, ugyhogy mindenhol petroleumlampaval, meg a mi sajat elemlampankkal vilagitottunk... abszolut mobilmentes volt a kornyezet, de jol esett, ugy tenyleg kicsit a varos zajatol tavollenni :-)
Slideshow Report as Spam
  • Your comment has been posted. Click here or reload this page to see it below.

  • You must enter a comment
  • You must enter your name
  • You must enter a valid name (" & < > \ / are not accepted).
  • Please enter your email address to receive notification
  • Please enter a valid email address

Use this image in your site

Copy and paste this html: